Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rivero velmi tvrdě odmítl další škrty z dílny EU

11. 3. 2013

 

paulino-rivero.jpg

Prezident kanárské vlády, Paulino Rivero, se velmi tvrdě vymezil proti dalších škrtům v autonomní oblasti. 

 

Paulino Rivero řekl, že na ostrovech "není žádný prostor pro provádění další velké rozpočtové oběti na úkor těch, kteří oběti již dělali". Rivero to napsal ve svém posledním blogu ve vztahu k žádosti Evropské unie na další rozpočtové škrty. 

Rivero v této souvislosti dodal, že ministři financí EU požadovali větší kontrolu nad regiony, nové zvýšení DPH, zavedení ekologické daně, prohloubení mzdové reformy nebo oddálení odchodu do důchodu na 67 let, kromě jiných opatření. Dodal, že na jedné straně Evropa uznává již udělané kroky, ale na straně druhé požadují provedení dalších škrtů a reforem. 

 "Ne. Tady už není prostor. Jiný případ je u centrální vlády. Proto musí být nahlas a jasně řečeno, že na Kanárských ostrovech není prostor k provedení další velké rozpočtové oběti," řekl Rivero. 

Uvedl, že požadavek EU na zlepšení potřebná ke snížení deficitu a překonání krize platí pouze tehdy, že je možné je provést bez nepřiměřeného snížení již oslabených pilířů politické, sociální a územní soudržnosti.

"Občané nechápou další škrty", uvedl Rivero.  "S mírou nezaměstnanosti, která nyní přesahuje pět milionů nezaměstnaných a kapsami plnými chudoby, neznámou v demokratický dějinách země, by jakákoli akce odsoudila zemi do chaosu a sociálních nepokojů." 

Další škrty, bez reálných plánů růstu, by způsobily další ožebračení a zničení pracovních míst.

"Pokud něco dnes Evropa potřebuje, a Španělsko zejména, jsou to růstové plány a oživení ekonomiky. Podněty a efektivní způsoby řešení pro rodiny, osoby samostatně výdělečně činné a podniky, aby se mohli podívat na současnost a budoucnost s důvěrou a nadějí, " řekl Rivero. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist