Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozhodnuto! Vláda Gran Canaria podpořila výstavbu Siam Parku u Playa del Inglés.

4. 9. 2014

siam-park-gran-canaria.jpg

Vláda Gran Canaria se rozhodla odmítnout ostatní návrhy podnikatelů na využití lokality El Verill (mapa) a podpoří projekt německého podnikatele Kiesslinga. Ten předložil vládě koncept výstavby, v pěší vzdálenosti od Playa del inglés, největšího vodního parku v Evropě. Návštěvníci Gran Canaria se mají na co těšit. 

Ostrovní vláda tak odmítla čtyři návrhy podnikatelů na různé využití lokality, které byly podány ještě před návrhem majitele tenerifského Loro Parku a Siam Parku. Společnost Loro Park S.A., v jejímž čele je právě Kiessling, na rozdíl od ostatních žadatelů, doložila vlastnictví nebo alespoň souhlasné stanovisko všech majitelů pozemků v lokalitě. Navíc vláda se domnívá, že projekt Siam Parku na Gran Canaria má "mimořádný ekonomický, turistický a sociální význam" pro celý ostrov.

Kiesslingův Siam Park na jihu ostrova Gran Canaria bude "obří vodní park pro celou rodinu, který zaručuje zábavu, dobrodružství, vzrušení a adrenalin bez omezení", s několika skluzavkami, vlnobitím a exotickými zahradami. Na ploše 175.000 m2 budou pláže, řeky, trhy, restaurace, věže, chrámy, sopky, amfiteátr a dokonce akvárium, kterým bude projíždět jedna ze skluzavek. 

Celý Siam Park Gran Canaria bude stát zhruba 60 milionů eur. Jenom příprava inženýrských sítí a zatrubnění rokle El Verill přijde investora na 2,834.519 eur. Přístup do parku bude ze silnice GC-500, se sjezdy a výjezdy do všech směrů.

Projekt uvádí některé názvy jednotlivých částí parku, včetně plážového klubu, Thai House, Chrámu vlnobití a podobně. Nebudou chybět ani kabiny, kiosky, restaurace, odpočinkové zóny. Skluzavky ponesou jména jako Jungle Snake-Pipeline, The Giant- Cannonbowl 40, The Lost City, Power River, Mekong Rapid, Volcano, The Dragon a nebo Tower of Power.

Bazén s vlnami bude podobný tomu, který je v Siam Parku na Tenerife. Unikátní však zde na Gran Canaria bude tobogán na Torre del Poder, jehož tubus bude projíždět akváriem.

Výstavba první fáze Siam Parku, tedy zatrubnění rokle a přivedení vysokého napětí, by měla začít ještě letos. Park by měl být dokončený v roce 2016. Návštěvníci Gran Canaria se mají tedy na co těšit! 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist