Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ryanair kritizuje španělskou vládu

26. 2. 2013

boeing-ryanair.jpg

Ryanair ohlásil v pondělí, že požádal španělskou vládu o zrušení tzv.  "obligación de servicio Público" (PSO) pro provozovatele letů mezi jednotlivými ostrovy a mezi ostrovy a pevninou. 

"Závazek veřejné služby" se rozumí, že španělský stát podporuje lety z okrajových nebo takových oblastí, které jsou životně důležité pro hospodářský a sociální rozvoj regionu, zejména pokud jde o cenu, kontinuitu letů a jejich kapacitu. 

Ryanair oznámil, že vláda odmítla jeho nabídku na zajištění levných letů mezi ostrovy. Odmítnutím nabídky se, podle letecké společnosti, vláda rozhodla nadále "vyhazovat" více než 180 milionů eur ročně, kterými financuje z grantu monopolní leteckou společnost Binter.

Podle předsedy společnosti Ryanair, Robin Kiely, bude španělská vláda i nadále vyhazovat peníze na financování nesmyslné dotace, sloužící ztrátovému přepravci, než by umožnila obyvatelům kanárských ostrovů levně létat.

Kiely dodal, že ho ale nepřekvapuje, že Španělsko musí zápasit s masivní nezaměstnanosti a hospodářským poklesem, když "páchá" ekonomickou sebevraždu podobné té dotační na podporu společnosti Binter.  

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist