Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ryanair mění od listopadu pravidla zavazadel

26. 8. 2018

ryanair.jpg

Ryanair se rozhodl od 1.listopadu 2018 razantně změnit politiku kabinových zavazadel. Nově bude mít každý cestující v základní ceně letenky pouze malé příruční zavazadlo o rozměru 40x20x25 cm. Jedná se o takový menší batoh. Žádné další zavazadlo si cestující se základní cenou letenky sebou do letadla vzít nemůže. 

Nová pravidla budou platit pro rezervace letenek od září 2018 a cesty od listopadu 2018. Pokud si tedy do konce srpna zarezervujete letenku na říjen, změna se vás zatím netýká. Pokud ale budete rezervovat na říjen již 1.září,  nebo teď či v září na listopad a dále, musíte se smířit s tím, že už se vás nová pravidla dotknou.

Pokud máte již nyní koupenou letenku a poletíte do konce října, platí stará pravidla. Naopak pokud jste již koupili letenku na listopad a dál, nová pravidla se vás týkají. Pokud tedy budete chtít mít od listopadu standardní kabinové zavazadlo o rozměrech 55x40x20 cm (např. malý kufr), musíte si k již zakoupené letence přikoupit Priority boarding, odbavené zavazadlo za výhodnější cenu nebo si nechat celou částku za koupenou letenku vrátit.
 
Cestující, kteří si "priority boarding" zakoupí za cca 150 Kč za osobu a let při rezervaci nebo za cca 200 Kč při pozdějším nákupu, ti mohou s sebou mít na palubě dvě zavazadla – zmíněné malé o rozměrech 40x20x25 cm a k tomu standardní velké o rozměrech 55x40x20 cm.

Ryanair navíc přichází s další úpravou podporující brzké zakoupení letenek, neboť na jednom letu může být prodáno jen 95 priority míst. Zbytek cestujících se tedy musí smířit s malým příručním zavazadlem a nebo mají možnost zavazadlo do 10 kg odbavit standardně na přepážce check-in a to za poplatek cca 200 Kč. Odbavené zavazadlo do 10 kg lze také zakoupit přímo při rezervaci, malé kabinové zavazadlo 40x20x25 cm je v ceně automaticky.
 
Je nutné dávat pozor na situace, kdy cestující přijde k nástupní bráně letadla s větším zavazadlem než je 40x20x25 cm. V takovém případě bude muset zaplatit pokutu 25 € a jeho zavazadlo se odbaví do zavazadlového prostoru. 

Toto opatření má podle letecké společnosti v první řadě eliminovat zpoždění letů. 
 
 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist