Jdi na obsah Jdi na menu
 


San Bartolomé chce oživit pěší turistiku

15. 9. 2014

 uklid-v-barranco.jpg

Radnice v San Bartolomé, pod kterou patří i celá turistická oblast na jihu ostrova, se rozhodla investovat nemalé peníze do obnovy turistických pěších tras v regionu. Cílem je podpořit ekonomiku oblasti. 

Obnovují se pěšiny a zemědělské cesty v historické části oblasti Tunte, kolem  La Plata a Los Sitios. jako první turistická cesta bude upravena dvoukilometrová trasa k přehradě  La Sorrueda v údolí Tirajaňa. Práce sestávají z hrabání uschlé trávy, prořezávání keřů, čištění starých větví, odstraňování starých kaktusů a uhynulých agáve, kamenů a také samozřejmě ze zpevnění cest.

Projekt je realizován profesionálním zahradníkem a 15 zemědělskými dělníky, které si radnice najala a platí je z grantu programu zaměstnanosti pro rok 2014.

Kromě oživení starých venkovských cest v oblasti Tunte tento projekt zahrnuje také úklid cesty, která spojuje přírodní rezervaci Duny Maspalomas a Tunte a která vede údolím Fataga. Uklízet se budou také odpadky v jihovýchodních oblastech (Castillo del Romeral, Aldea Blanca) a dalších lokalitách.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist