Jdi na obsah Jdi na menu
 


San Bartolomé přijalo vyhlášku o pobřeží

4. 12. 2012

 092_resize.jpg

Radnice v okrese San Bartolomé de Tirajana uvedla v život regulační vyhlášku, kterou se upravuje využívání a zachování přibližně 40 kilometrů pobřeží v okrese. Dotčeny jsou nejen pláže a přírodní krásy, ale také archeologické a paleontologické lokality.

Regulace je první svého druhu, kterou obec přijímá ve vztahu k využití pobřeží.

"Nařízení bylo předmětem přísného zkoumání, aby zahrnovalo všechny právní záruky. Máme také souhlas pobřežního úřadu“, řekl zodpovědný radní José Carlos Alamo.

Vyhláška je cestou k tomu, aby pláže a veřejná koupaliště byla v odpovídající kvalitě, aby byla dodržována hygiena, čistota a garantováno zdraví. Vyhláška má také regulovat sportovní aktivity a ochraňovat přírodní krásy a životní prostředí.

Zakázáno je například kempování nebo stanování a to v každou denní či noční hodinu po celý rok. Povoleny jsou jenom slunečníky, přenosné stoly a židle. Kdo nařízení poruší, toho má právo policie násilně vystěhovat.

Již dříve bylo zakázáno přenocování na pláži, stejně tak jako odstavení auta, karavanu či přívěsu.

Na pláži je dále zakázáno nabízet masáže a „dekorace těla“ (jako např. tetování a piercing), dále reklamní kampaně s pomocí letáků, billboardů nebo akustických či audiovizuálních prostředků.

Sportovní a herní aktivity jsou na plážích povoleny jenom v místech, speciálně vymezených úřady, to platí i pro pouštění draků.

Pro surfing, windsurfing, kitesurfing a další vodní sporty vymezila radnice oblasti a čas pro jejich provozování a nabízení.  

Nařízení reguluje také výkon profesionálního a sportovního rybolovu a také sběru škeblí a mušlí na pobřeží, vše v souladu s rybářskými zákony.

Kromě toho nařízení rovněž zahrnuje definice používání plavidel, pohyb vozidel na plážích, přítomnost zvířat, práva a povinnosti uživatelů, pravidla čistoty a hygieny v oblastech kde je povoleno koupání, poskytování bezpečnostních služeb, práce záchranářů, pravidla první pomoci a bezpečnosti a sankce za porušení.

V této souvislosti nařízení stanoví sankce a pokuty, které mohou být pro velmi závažná protiprávní jednání až ve výši 3000 eur.

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist