Jdi na obsah Jdi na menu
 


Silnice GC-500 mezi Taurito a Puerto de Mogán bude opět průjezdná

21. 11. 2018

desprendimiento-carretera-taurito-mogan_ediima20170919_0626_3.jpg

Silnice GC-500 mezi Taurito a Puerto de Mogán bude opět průjezdná. Vláda rozhodla o výstavbě tunelu.

Ministerstvo veřejných zakázek a dopravy Kanárských ostrovů rozhodlo o vypsání soutěže na výstavbu tunelu na pobřežní silnici GC-500. Ta je v úseku Taurito - Puerto Mogán od podzimu 2017 neprůjezdná, když se dvakrát sesunula na silnici skála. O závalech jsme informovali ZDE

Vláda předpokládá utratit na výstavbu tunelu 211.457,21 eur. Tunel by měl definitivně vyřešit problémy se staticky nejistou skalní stěnou.

Podle ministerstva je ve veřejném zájmu, aby silnice (mapa) byla zprovozněna co nejdříve. Je to jediná silnice, kterou využívají nejen řidiči toužící poznat krásy pobřeží, ale také návštěvníci hotelů v údolí Taurito, kteří pro cestu do sousedního údolí  a přístavu Mogán musí nyní volit složitou objížďku přes lokalitu Tauro a cesta, která po pobřeží měřila 3,5 kilometru, je nyní 14 kilometrů dlouhá.

Výluka na této silnici je problémem i pro cyklisty, kteří tuto pobřežní silnici potřebují při cestě z horské vesničky Ayacata, přehradu Las Niňas, údolí Mogán a dále do Maspalomas v rámci velmi oblíbeného okruhu Maspalomas - Fataga - Ayacata - Mogán - Maspalomas.

O možnostech náhradní dopravy mezi údolím Taurito a přístavem Mogán jsme informovali ZDE

Nový tunel má mít délku cca 250 metrů a bude mít dva jízdní pruhy, každý o šíři 3,5 metrů. Chybět nebude ani chodník pro pěší.

Kdy bude stavba zahájena a kdy dokončena však není zatím známo.

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Je to jako u nás

(Karel Mráček, 31. 12. 2022 14:33)

máme konec roku 2022 a vůbec nic se neděje!

 

 

 
TOPlist