Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sir Elton John bude koncertovat na Gran Canaria

24. 11. 2016

 elton-john.jpg

Britský zpěvák, klavírista a skladatel, sir Elton John, vystoupí dne 18.července 2017 na ostrově Gran Canaria.

Jak dnes oznámila agentura Canarias Produce, Elton John se zúčastní Gran Canaria Festival Rock. Stejná agentura již dříve dojednala vystoupení na Gran Canaria takových velikánů světové hudby, jako je skupina UB40 nebo hudebník Alan Parsons.

Sir Elton John vystoupí na ostrově Gran Canaria v rámci svého turné "Wonderful crazy night tour"  a bude to jeho jediné vystoupení ve Španělsku. Zpěvák představí svým fanouškům v rámci koncertu své třicátédruhé studiové album  "All the full crazy night."

Vyjma svých skladeb, kterými se Elton John zapsal například do historie rocku, se proslavil především svými muzikály, například "El Rey León" a "Billy Elliot". Elton John koncertuje již více než 40 let a je autorem hitů jako „Rocket Man“ a „Your Song“. K jeho nejznámějším hitům patří též písničky „Daniel“, „Candle in Wind“, „I'm Still Standing“ nebo „Can You Feel the Love Tonight“, která byla oceněna Oscarem a zazněla v nejúspěšnějším animovaném filmu všech dob: Lví král. Z duetů jmenujme např. „Don't Go Breaking My Heart“ s Kiki Dee nebo „Don't Let the Sun Go Down on Me“ s Georgem Michaelem. Proslavilo ho též extravagantní pestrobarevné odívání a také veřejně řešený soukromý život. Má hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy a jeho vosková figurína je v londýnské sbírce Madame Tussaud.

Sir Elton John se otevřeně hlásí k homosexualitě a jeho partnerem je o patnáct let mladší David Furnish. Pár má dvě děti, první syn Zachary se narodil 25. prosince 2010; 11. ledna 2012 se jim narodilo i druhé dítě, jde opět o chlapce, pojmenovaného Elijah Joseph Daniel.

Od konce 80. let se sir Elton John aktivně podílí v boji proti AIDS. V roce 1993 založil AIDS Foundation

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist