Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sobotní pouť s Virgen del Pino uzavře přes 100 silnic a ulic

27. 5. 2014

 

fotografie1308_resize.jpg

Pouť patronky kanárských ostrovů, Virgen del Pino, z mateřského kostela ve městě Teror do diecéze v Las Palmas, uzavře tuto sobotu od časných ranních hodin celkem přes 100 ulic a silnic. Policie očekává jenom v hlavním městě Las Palmas účast kolem 200 tisíc lidí. 

51.pouť patronky ostrovů z Teror do Las Palmas bude zajišťovat přímo na ulicích Las Palmas 250 policistů. Svatá opustí baziliku v Teror v sobotu ráno v 6:30 hodin a absolvuje cestu do hlavního města. Všechny silnice z Teror do Las Palmas budou uzavřené, policie doporučuje pro spojení do  Avenida Marítima v Las Palmas využívat alternativní varianty přes silnice GC-23 a GC-3 (obchvat).

Celý program začíná v sobotu v 6:30 v Basílica de la Virgen del Pino, v Teror, odkud procesí vyrazí po silnici GC-21 do Las Palmas. První zastávka bude v 9 hodin na Cruz del Ovejero.

Dále bude procesí pokračovat přes Tamaraceite, Cuesta Blanca, Siete Palmas, Los Tarahales, Escaleritas, Pedro Infinito, Schamann, Altavista, La Cornisa a Paseo de San Antonio. Na náměstí Plaza de Don Benito, vedle kostela Iglesia de los Dolores, se uskuteční druhá zastávka. Třetí zastávka bude na Castillo de Mata (Plaza del Pino), kde se uskuteční oficiální přivítání v Las Palmas, před vstupem na Avenida Primero de Mayo. Příjezd do katedrály Santa Ana se čeká kolem 19 hodiny.

Společnost Global, zajišťující autobusovou dopravu na ostrově, vypraví pro poutníky v sobotu 31.5. časně ráno speciální linky do města Teror. Autobusy budou vyjíždět z hlavního města, dále pak z Gáldar, Guía, Arucas, Santa Brígida, San Mateo a Telde.

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist