Jdi na obsah Jdi na menu
 


Španělská Vuelta se chystá na kanárské ostrovy

6. 5. 2017

vuelta-map_route.jpg 

Ze tří třítýdenních Grand Tour je ta španělská VUELTA jasně nejmladší, narodila se až roku 1935. Po vzoru Tour a Gira stály u kolébky noviny, které tak chtěly zvýšit svůj náklad: deník Diario Informaciones. Každoročně se začala pořádat od roku 1955 a i poté dlouho hledala svoji tvář, stejně jako hledala ideální barvu dresu pro lídra celkové klasifikace: ten byl postupně oranžový, čistě bílý, bílý s červeným pruhem, žlutý, zlatý, od roku 2010 červený.

V rámci "hledání tváře" hovořil před několika lety dokonce ředitel Vuelty Guillén o variantě s vyvrcholením Vuelty na Kanárských ostrovech, nebo v podobě noční časovky měl být cíl v poutním městě Santiago de Compostela. 

Kanárské ostrovy se rýsovaly již pro letošní Vueltu, chystala se expanze do Afriky v podobě čtyřdílné koncovky na ostrovech v Atlantiku. Potíže s rozpočtem a s logistikou ji sice oddálily, ale vzmáhající se sponzorský pool závodu napomohl, že jeho ředitel Javier Guillén nyní oznámil: „Měli bychom závodit na Kanárských ostrovech v roce 2020. Dvě etapy na Gran Canarii a dvě na Tenerife.“

Kanáry, zejména pak Gran Canaria, jsou v zimních měsících doslova mucholapkou pro cyklisty z celé Evropy, ať amatérů nebo profesionálů. Nyní se tak zdá, že závodní kola budeme potkávat na silnicích Gran Canaria brzy i na sklonku léta. 

Milujete kola? Silniční nebo horská? Potom je Gran Canaria určena i pro Vás a je blíž, než si myslíte. Zařaďte se po bok tisíců cyklistů, kteří od října do dubna trénují nebo si jen prostě užívají na krásných asfaltkách či lesních cestách našeho ostrova. Více info ZDE

/zdroj idnes, vlastní/ 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist