Jdi na obsah Jdi na menu
 


Start regaty se blíží

2. 10. 2012

arc-salida.jpg

Jak jsme informovali v Aktualitách již 7.7. tohoto roku ZDE, startuje 25.11.2012 závod 247 lodí  a 1.350 členů posádek z Puerto de La Luz na transatlantickou cestu s cílem Santa Lucía v Karibiku. 
 
V závodech, nazvaných „Atlantic Rallye for Cruisers“ (ARC), se zúčastní lodě ze 30 různých zemí, většinou z Velké Británie, Spojených států amerických a Ruska. Angličané přitom tvoří se 40% hlavní část startovního pole. 
 
S počtem startujících 247 lodí dosáhla Regata své maximální kapacity. Není to samozřejmě dáno omezením kotvišť v přístavu v Las Palmas (Puerto de La Luz), ale omezenými možnostmi v cílové destinaci Santa Lucía, sdělil zástupce organizátorů Andrew Bishop.
 
Již týden před startem samotného závodu budou organizovány některé dopravodné akce v Las Palmas. Jednou z nich je soutěž ve stavbě hradů z písku, pořádaná na pláži Alcaravaneras. Zde bude také pořádán průvod, ve kterém budou představeny vlajky všech zúčastněných zemí.
 
„Mimo jiné také plánujeme, že v přístavu na jednom z mol bude vystavena jachta, přístupná pro veřejnost“, zakončil Andrew Bishop.
 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist