Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stavba delfinária v Palmitos parku je ilegální, rozhodl kanárský soud

16. 7. 2017

 delfinario-palmitos-park_ediima20170713_0760_19.jpg

Delfinárium v zábavním parku Palmitos Park, které se nachází v přírodní rezervaci Parque Natural de Pilancones, v okrese San Bartolomé de Tirajana, bylo vystavěno v rozporu se zákonem. Rozhodl o tom v uplynulých dnech kanárský Vrchní soud (TSJC) .

Soud tvrdí, že postup použitý kanárskou vládou (nástroj výjimečného řízení, vyhrazeného pro iniciativy v obecném zájmu), byl svévolný a v rozporu s ustanoveními Všeobecného územního plánu (PGO) okresu San Bartolomé z února 2007. Stavba navíc neměla zpracovanou studii vlivu na životní prostředí.

Správní senát Vrchního soudu Kanárských ostrovů (TSJC) svým usnesením zrušil povolení, vydané Ministerstvem veřejných prací regionální vlády v březnu 2013. Rozsudek není konečný, je proti němu možné podat odvolání k Nejvyššímu soudu. 

Delfinárium bylo otevřené v květnu 2010 jako jedno z deseti největších delfinárií v ​​Evropě, se třemi vzájemně propojenými bazény a o rozloze 3000 metrů čtverečních. Vlastník parku zahájil projekt rekonstrukce po poškození parku požárem v roce 2007. Za tímto účelem regionální vláda schválila v listopadu 2007 poskytnutí veřejné podpory ve výši jednoho milionu eur. Je paradoxní, že Palmitos park do dnešního dne z této podpory neviděl ani jedno euro.

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist