Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stávka v RIU Oasis způsobuje předčasné odjezdy turistů

2. 1. 2015

hotel-riu-palace-oasis.jpg

Časově neomezená stávka, vyhlášená pracovníky hotelu RIU Oasis v Maspalomas, má katastrofální dopad na cestovní ruch v oblasti Maspalomas.

Hladina hluku generovaného při protestech mezi 9 a 19 hodinou převyšuje o více než 500% povolené limity a obtěžuje zákazníky okolních turistických středisek. Mnozí z nich se proto rozhodli pro návrat domů a předčasně končí svou dovolenou.

Mnoho turistů,  ubytovaných  v nedalekém okolí hotelu Riu Maspalomas Oasis, balí kufry a vrací se domů ze svých letovisek. Důvodem není nic jiného než hluk působený demonstranty - zaměstnanci hotelu Oasis Hotel Riu. Ti protestují proti propouštění a krácení svých zaměstnaneckých práv.

Píšťalky, rohy, vuvuzely a bubny se nezastaví od devíti ráno do sedmi večer a jsou používány s takovou intenzitou, která je nad snesitelnou lidskou hranicí, natož nad hygienickými limity. Pro návrat domů se orzhodlo anebo návrat zvažuje již 4000 turistů. Majitelé hotelů proto požadují rychlý zásah ostrovní vlády. 

"Respektujeme právo na stávku, ale nemůžeme připustit, aby byla pošlapávána práva zákazníků na odpočinek", říká ředitel Seaside Hotels, Pablo González-Haba.

Vedení hotelu Seaside Hotels již mluvilo s představiteli demonstrantů sousední hotelu, ale bez hmatatelného výsledku. Obrátili se proto na místní policii, aby prověřila porušování hygienických norem a demonstranty pokutovala.

Nyní se podnikatelé z postižené oblasti rozhodli obrátit na ostrovní vládu. 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist