Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stephen Hawking navštívil Gran Canaria a chce se vrátit

8. 10. 2014

hawking-las-palmas.jpg 

Renomovaný britský vědec Stephen Hawking ve středu navštívil Las Palmas de Gran Canaria a Agaete.

Hawking se do hlavního města ostrova Gran Canaria dostal na palubě výletní lodi "Independence of the Seas", se kterou pluje do Británie poté, co se účastnil Mezinárodního kongresu Astronomía Starmus na Tenerife.

V doprovodu svého týmu osobních asistentů vystoupil brzy ráno v přístavu Las Palmas z lodě a absolvoval soukromou prohlídku hlavního města. Obešel historické čtvrti, navštívil Paseo de Las Canteras a Parque de Santa Catalina. V průběhu dne také navštívil Finca La Laja v Los Berrazales (Agaete). Odpoledne pak odplul na palubě "Independence of the Seas" směr Lisabon.

Hawkingovi se dostalo v hlavním městě vřelého přivítání, uvítal ho, mimo jiné, předseda ostrovní vlády José Miguel Bravo de Laguna, radní Las Palmas pro cestovní ruch, Pablo Barbero; ministr cestovního ruchu, Melchor Camon. 

K dotazu novinářů se vědec vyjádřil i k filmu o jeho životě a vztahu s jeho ženou. Film s názvem "Teorie všeho" v hlavní roli s Eddie Redmaynem se vědci líbí.  S výkonem "Eddie Redmayna jsem velmi spokojeni," řekl doslova vědec. (film jde v ČR do kin v únoru 2015)

Závěrem přítomné ujistil, že se za rok na kanárské ostrovy vrátí.

FOTO

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist