Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tábořiště na Las Niňas se modernizuje

14. 1. 2014

 

pc164924_resize.jpg

Nejoblíbenější tábořiště a místo pro odpočinek a grilování na Gran Canaria, ležící u přehrady Presa de Las Niñas, se bude rekonstruovat (mapa). 

Přehradní nádrž je sice už několik let hodně vyschlá, přesto se však mezi Canarios drží tato zona recreativa velké oblibě. Také výletníci, trekaři i další ji rádi využívají k noclehu. 

Nyní úřady rozhodly, že investicí 315.000 euro zvýší kapacitu tábořiště ze současných 400 míst na 675. 

V roce 2013 podle údajů strážců parku využilo tábořiště více než 15 tisíc lidí, kteří zůstali v průměru dva dny. Nejvíce návštěvníků platilo za stany (4.604 lidí), méně za obytná auta či karavany (368). 

Vedle táborníků a karavanistů navštěvují tuto odpočinkovou zónu i další lidé, většinou ji využívají na grilování. Jenom v roce 2013 ji využilo asi 80.000 návštěvníků.

Rekonstrukce byla zahájena asi před měsícem a měla by trvat až do května 2014. Od června by tedy tábořiště mělo být již plně k dispozici návštěvníkům. Na velmi žádané svátky velikonoční, kdy se zde scházejí tradičně celé rodiny a tráví zde volný čas při grilování a jídle, by měla být zóna alespoň částečně zprovozněna.

V rámci nového bezpečnostního konceptu bude areál vybaven deseti hydranty, které budou přes nová vedení napojeny na zdroje vody pro případ požáru. Předělávají se také toalety, sprchy a místa pro omývání nádobí. 

V rámci rekonstrukce areálu, jehož založení se datuje do let šedesátých minulého století, se pamatuje i na tělesně postižené, pro které bude vybudován bezbariérový přístup. 


 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist