Jdi na obsah Jdi na menu
 


Telde se opět pokusí prodat pozemky, tentokrát s výraznou slevou

18. 10. 2013

centro-comercial-las-terrazas.jpg

Město Telde je ve svízelné finanční situaci už několik let. V celém Španělsku patří mezi nejzadluženější města, přesto se však Městská rada nevzdává. 

Přes choulostivou situaci v místní ekonomice je rada přesvědčena, že se jí podaří prodat nejcennější pozemky na pobřeží a proto připravuje novou výzvu k veřejné dražbě. 

Na prodej tak opět budou strategické pozemky u nákupní centra Las Terrazas (mapa) a naproti hobbymarketu Leroy Merlin (mapa). 

Radnice tak doplácí na velice benevolentní finanční politiku v uplynulých letech, kdy prodala velmi levně nebo dokonce chybou úředníků i přišla bezplatně o řadu pozemků v nákupní zóně Al Campo a nyní musí pod tlakem věřitelů prodávat pod cenou. 

Původní cenová představa radnice za obě lokality byla 20 milionů euro, přihlásil se však jediný zájemce, který nabídl pouze 600 tisíc euro. Nyní je radnice ochotna slevit z 20 až na 16 milionů, což by znamenalo u pozemků vedle obchodního centra Las Terrazas o velikosti 9.300 m2 snížení z původní ceny 10,3 na 8,1  milionů euro. Pozemek proti hobbymarketu Leroy Merlin má pak výměru 6.200 m2 a stará cena 10,08 by měla být snížena na 7,9 milionů euro. Podle analytiků je však cena v obou případech přehnaná.  

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist