Jdi na obsah Jdi na menu
 


Turisté mezi pláží Costa Alegre a Patalavaca riskují své životy chůzí po nedokončeném chodníku

14. 3. 2018

 chodnik-patalavaca.jpg

Již půl roku trvá oprava chodníku podél silnice GC-500, který spojuje oblast Patalavaca s obcí Arguineguín v exponované turistické oblasti na jihu Gran Canaria - mapa

Atlantická bouře, která zasáhla ostrov Gran Canaria na přelomu února a ledna způsobila značné škody na pobřeží v této lokallitě, takže procházková cesta, která vede podél pobřeží od pláže Costa Alegre až po Patalavacu, je neprůchodná. Tváří v tvář této situaci, desítky a stovky turistů byly nuceny změnit trasu svých procházek, obcházejí ploty, které brání průchodu staveništěm a využívají jako náhradní trasu nedokončenou promenádu, která spojuje Patalavaca s rybářskou vesnicí Arguineguín. 

Nejen novináři, ale i politici Nueva Canarias zjistili a zdokumentovali zcela nevyhovující zabezpečení staveniště, absenci jakékoliv kontroly či bezpečnostních opatření, která by bránila v přístupu kohokoliv na staveniště. Turisté ani nemusejí přelézat ploty (jako to dělají například neukáznění cyklisté na zavřeném úseku silnice GC-500 v úseku Taurito - Mogán), ale volně procházejí mezi zábranami a vstupují na nedokončené těleso chodníku. 

Situace je velmi nebezpečná, protože oprava chodníku, která spočívala v posílení sloupů a ve výměně zábradí, nebyla dokončena a zejména absence zábradlí je zásadním rizikovým faktorem. 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist