Jdi na obsah Jdi na menu
 


Turisté z parníků najdou konečně obchody otevřené

21. 4. 2014

santa-catalina-lode.jpg

Každoročně připlouvá v zimní sezóně do přístavu v Las Palmas na palubách velkých zaoceánských parníků více než půlmilionů turistů, v roce letošním to má být již třičtvrtě milionu. Jen za první tři měsíce tohoto roku se přístavy v provinci Las Palmas (Gran Canaria, Lanzarote a Fuerteventura) staly nejnavštěvovanějšími přístavy v celém Španělsku.  

Některé parníky připlouvají v pátek či sobotu, zdrží se na molu Santa Catalina jeden den a již uvolňují místo pro další, které kotví jenom v neděli a odplouvají ten den večer. Mnoho turistů volí pro den zastávky na Gran Canaria celodenní výlet po ostrově, jiní využívají volný den k prohlídce hlavního města. K jejich velkému překvapení jsou však největší obchodní centra v neděli uzavřená a to přesto, že radnice v Las Palmas žádá již tři roky o povolení k nedělnímu prodeji v centrech Centro Comercial El Muelle, Centro Comercial Las Arenas a v El Corte Inglés, které je na ulici José Mesa y López. 

Nyní se konečně zdá, že turisté nebudou od nové zimní sezóny, tedy od října 2014, odjíždět z Gran Canaria zklamaní. Regionální vláda, přesněji Dirección General de Comercio del Gobierno canario, konečně po 3 letech vyslyšela žádosti místních úřadů a povolila pro tyto tři obchodní centra nedělní prodej. Je jenom s podivem, že podobnou výjimku udělily ty samé kanárské úřady obchodním centrům v Tenerife, přesněji v přístavu Santa Cruz, skoro na počkání a již před dvěma lety.

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist