Jdi na obsah Jdi na menu
 


Uzavírání poboček způsobuje problémy

5. 9. 2013

 

bankia.jpg

BANKIA, jedna z nejvíc krizí postižených bank ve Španělsku, uzavřela na kanárech 54 filiálek a propustila 167 pracovníků. Jenom na Gran Canaria se opatření týká 41 poboček a 116 zaměstnanců. 

 

Oznámení znárodněné banky Bankia, uzavřít na Kanárských ostrovech asi třetinu všech poboček, vyvolalo velké znepokojení. Občané malých oblastí se obávají, že by bez pobočky v místě svého bydliště byli bez šance spravovat své finance. V těchto oblastech je navíc velmi špatné připojení k internetu, takže varianta online bankovnictví je v malých městech těžko proveditelná.

Na Gran Canaria se obavy týkají zejména oblastí Artenara a Tejeda. Kuriózní situace nastane na sedmém ostrovu La Graciosa, protože tam je pouze jedna banka a to Bankia, která se nyní uzavře. 

Společnost na první vlnu obav reagovala tak, že není ještě zřejmé, kterých poboček přesně se uzavření týká. Možností je navíc i tzv. částečné uzavření, které banka vyzkoušela úspěšně v jiných španělských regionech, kdy je pobočka banky otevřena 2-3 dny v týdnu.

To je zdá se velmi rozumný přístup, protože lidé sice nebudou mít bankku přístupnou každý den, ale budou uešetření dlouhých cest autem nabo autobusem do nejbližších poboček jiných bank.

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist