Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Artenara dnes velkou pěnovou párty vrcholí oslavy Virgen de la Cuevita

27. 8. 2016

 espuma-artenara.jpg

Gran fiesta de la espuma, nebo-li vělká pěnová párty, to je každoroční vyvrcholení měsíc trvajících oslav patronky cyklistů a městečka Artenara.  VIDEO z roku 2014. 

Od 10. srpna nabídl festival na počest Panny Marie z jeskyňky v obci Artenara řadu sportovních, kulturních, gastronomických, náboženských a dětských zábavních aktivit. Například minulou sobotu již 15.ročník setkání hudebníků Una Noche en Artenara. 

Svátek Virgen de la Cuevita je nejpopulárnější v Artenara a stal se důvodem pouti do tohoto vysokohorského městečka pro mnoho fanoušků kanárské kultury, tradic, tanců, zpěvů. Jeho součástí je i nádherné snesení Panny Marie z jeskynního kostelíku do kostela v centru města - FOTO

Dnes vrcholí lidová zábava. Přesně v poledne začne populární pěnová party a pak následuje blok pořadů pro dospělé, ale hlavně děti. Vše se dnes uzavře od 22:30 noční párty s živou hudbou.

Návštěvníci a obyvatelé však budou muset energii trochu šetřit i na zítřejší den, na neděli. To je největší den, vyvrcholení celých oslav Virgen de la Cuevita. Náboženské obřady začínají v poledne zvoněním zvonů, po té následuje mše a od 13:15 hodin průvod se sochou La Virgen de La Cuevita. Vše se pak uzavře v 19 hodin folklórním hudebním večerem.

Více informací o programu na WEBu města.  

Hodinové video z loňských oslav. 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist