Jdi na obsah Jdi na menu
 


V budově majáku v Maspalomas bude prodejna a informace

18. 11. 2017

 002_resize.jpg

Vláda ostrova Gran Canaria rozhodla o udělení licence konsorciu firem Acciona a Lopesan na provedení rekonstrukce a rehabilitace majáku Maspalomas. Projekt zahrnuje řemeslnou dílnu a turistické informační středisko. 

Stavba bude trvat přibližně půl roku a daňové poplatníky vyjde na 1,4 milionu eur. Řízení celé stavby bude vést architekt Francisco Brianti společně s technickým dozorem architekta Alfreda Santiaga. Opraveny budou vnitřní prostory přízemí budovy majáku včetně dřevěných obložení, dlažby ale i bytu strážce majáku s tím, že citlivě bude zachován vnitřní vzhled a také původní vybavení a stroje majáku.

V majáku bude otevřena prodejna řemeslníků z ostrova Gran Canaria a informační bod pro tisíce turistů, kteří navštíví oblast každý rok. K dispozici bude návštěvníkům multijazyčný informační displej pro zobrazení zajímavostí, přírodních památek, nabídky gastronomie, muzeí, archeologických nalezišť ale také turistckých tras na Gran Canaria.

Projekt zahrnuje také vybavení vzduchotechnikou, především pro prostory budoucího etnografického muzea, které se bude budovat v pozdější době. Jeho projekt začal již před pěti lety a zůstal zatím nedokončený. 

Více fotografií interiéru majáku naleznete na našem fotoalbu TADY

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist