Jdi na obsah Jdi na menu
 


V La Aldea Blanca se staví nový větrný park

28. 1. 2017

 aldea-blanca-windpark.jpg

V La Aldea Blanca (mapa) se staví nový větrný park s kapacitou elektrické energie pro až 6 tisíc domácností.

V okrese San Bartolomé de Tirajana, v lokalitě obce La Aldea Blanca, začal po deseti letech příprav růst nový větrný park. Dvacetpět "větrníků" o celkové kapacitě 20 MW by mělo být zapojeno do rozvodné sítě již ve druhém čtvrtletí letošního roku. Investice ve výši 27,246.114 eur zajistí ročně pro ostrov Gran Canaria výrobu 60.800 MWh.

Práce na novém větrném parku započaly v září loňského roku, ale samotný projekt je již deset let starý. Teprve nová kanárská vláda však měla dostatek "odvahy" vyřešit řadu legislativních problémů a dala zelenou ekologické energii.

Větrný park bude stát na ploše 130,4 hektarů a zajistí práci pro 120 lidí. Mezi nimi bude také 40 odborníků z německé společnosti Enercon, která zajišťuje dodávku větrníků typu E-48 s životností 25 let. Větrníky mají výšku 76 metrů, průměr rotoru 48 metrů a celý větrník váží 150 tun. Základ každé větrné elektrárny má průměr 12,8 metru.

Na kanárských ostrovech je momentálně ve výstavbě sedm větrných parků, sdělil to ministr průmyslu kanárské autonomie, Pedro Ortega.

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist