Jdi na obsah Jdi na menu
 


V lednu čeká kanáry cenové zemětřesení na trhu realit

29. 12. 2014

k-pronajmu.jpg

První leden příštího roku sebou přinese jednu významnou legislativní změnu, která s největší otřese realitním trhem na kanárských ostrovech. 

V tento den končí platnost zákona, který prodlužoval účinnost tzv. renta antigua, neboli nájemních smluv, uzavřených ještě před rokem 1985. Jednoduše řečeno, zřejmě až 7.000 nájemních smluv bude na kanárských ostrovech k 1.1.2015 neplatných a jejich účastníci, tedy majitelé nemovitostí a nájemníci, budou muset spolu jednat o nových podmínkách. 

Většina těchto nemovitostí se nachází ve městech Santa Cruz de Tenerife, La Laguna, La Orotava a na Gran Canaria to jsou Las Palmas de Gran Canaria a Telde. 

Realitní makléři předpovídají, že za atraktivní obchodní prostory, za které dosud nájemci platili měsíčně 500-600 euro, mohou majitelé požadovat tržní cenu až 5.000 euro, což je nárůst v některých případech i o 800 %. Obecně se ale dá očekávat, že v méně obchodně atraktivních lokalitách se nájmy zvednou o 200-400 %.

Je téměř jisté, že v mnoha obchodech, restauracích a barech doznáme brzy změn. Jak budou dramatické, uvidíme v několika příštích dnech, v běhu výpovědních lhůt. 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist