Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Maspalomas, dnes vrcholí karneval, čeká se 300 tisíc lidí

11. 3. 2017

 cabalgata-carnaval-maspalomas-99_g.jpg

Letošní karneval v Maspalomas se nezadržitelně blíží ke svému vyvrcholení. Dnes v pět hodin odpoledne startuje Gran Cabalgata, tedy populární karnevalový průvod. Na 115 karnevalových vozů se přijde, podle organizátorů a policie, podívat až 300 tisíc lidí.

Maspalomas se stane tuto sobotu doslova evropským hlavním městem karnevalového šílenství. Eurocarnaval dnes vrcholí průvodem a na jih ostrova Gran Canaria se od samého rána sjíždějí tisíce lidí. Počasí se umoudřilo, je doslova léto a svěží severovýchodní větřík konečně odvál hustý africký prach, který dusil ostrov několik dní.

Hotely na Playa del Inglés jsou plné k prasknutí a na ulicích se už skoro nedá zaparkovat. Podle organizátorů bude rekordní počet karnevalových vozů (115) vítat (rekordních) 300 tisíc návštěvníků.

Na karnevalových vozech pojede nejen Královna karnevalu, ale také Dáma i juniorka. Největší pozornost však bezpochyby přitáhne včera vybraná Drag Quenn. Kolona vyjede přesně v 17 hodin od El Veril a přes avenida Italia a avenida de Tenerife zamíří na avenida Gran Canaria. Konec průvodu je v lokalitě avenida Turoperador Tui, v Campo Internacional. Trasa průvodu měří skoro šest kilometrů a organizátoři počítají, že průvod 115 vozů pojede trasou skoro pět hodin, tedy do večerní dvaadvacáté hodiny. 

Průvod bude končit před bývalým vodním parkem Ocean Park, v Campo Internacional, kde budou mít kamiony parkoviště. Ale oslava rozhodně neskončí s průjezdem posledního karnevalového vozu. Pod patronací společnosti Coca-Cola a za účasti a doprovodu Orquesta Tamarindos, Dj Promaster a Dj Toni Bob se bude slavit v cc YUMBO až do ranních hodin.

Karneval pak bude pokračovat i v neděli s oslavou na pláži - Carnaval en la Playa. Ta začne ve 14.00 hodin na Playa del Inglés.

A v úplném závěru programu letošního Eurokarnevalu se bude před Anexo de Playa del Inglés konat večer ve 20 hodin pohřeb sardinky s ohňostrojem. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist