Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Maspalomas dnes začíná Gay Pride 2016

1. 5. 2016

maspalomaspride2014-87.jpg

Maspalomas Gay Pride slaví patnácté výročí a přichází s programem aktivit zaměřených na módu, kulturu či sport. Pořadatelé předpokládají, že od dnešního dne, kdy festival začíná, až do posledního dne 15.5.2016, navštíví Maspalomas více než 120 tisíc návštěvníků. Poprvé bude součástí festivalu vystoupení "psanců" v zábavním parku v Sioux City (9.5.2016), nebo soutěž krásy psů v Yumbo centru na Playa del Inglés. Bohatší bude i závěrečný průvod s výrazně delší trasou.

Festival je prodloužený na 15 dní právě na počest kulatého výročí tohoto v Evropě největšího svátku gayů a lesbiček. V první části se pořadatelé soustředí spíše na diskuzní kroužky, osvětové programy, naopak v části druhé, která začíná 9.května, můžou účastníci očekávat tradiční zábavu jako v předchozích letech. Chybět tak nebude módní přehlídka u bazénu v komplexu Axel nebo večerní hudební vystoupení v obchodním centru Yumbo za účasti umělců jako jsou například Kate Ryan, Colton Ford nebo Soraya. 

Důležitou roli v programu festivalu bude hrát také sport. V centru Yumbo se budou konat hodiny CrossFitu. 

Během příštích dvou týdnů letovisko Maspalomas očekává více než 120.000 gayů a lesbiček. Maspalomas se tak pro své návštěvníky představuje jako destinace, která nenabízí jen slunce a pláže, ale také tolerantní charakter bez ohledu na "věk, národnost či sexuální orientaci".

FOTO z roku 2015. 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist