Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Maspalomas u majáku FARO jsou řemeslné trhy

1. 3. 2015

tradicni-odev-zeny.jpg

Vláda ostrova Gran Canaria uspořádala u příležitosti 25.výročí založení Etnografické a řemeslné kanárské nadace (Fedac) jedny z největších řemeslných trhů na ostrově. Pro návštěvníky je vyjma řemeslných produktů připraven i program z gastronomie, ukázky sportu, hudební představení a další ukázky tradic  života kanárských obyvatel. 

Prodejní výstavu, která představí práce skoro 70 řemeslníků z celého ostrova Gran Canaria, slavnostně otevřel v pátek prezident vláda Gran Canaria, José Miguel Bravo de Laguna a vieprezident ostrovní vlády a ministr pro řemesla, Juan Domínguez. Přítomni byli dále starosta okresu San Bartolomé de Tirajana, Marco Aurelio Pérez a další představitelé politického nebo veřejného života.

Prodejní výstavy se účastní 68 řemeslníků z 15 okresů ostrova : Agaete (1), Agüimes (4), Arucas (3), Gáldar (3), Ingenio (2), La Aldea de San Nicolás (2), Las Palmas de Gran Canaria (24), Moya (1), San Bartolomé de Tirajana (12), Santa Brígida (2), Santa Lucía de Tirajana (1), Tejeda (1), Telde (6), Teror (4) a Valsequillo (2). 

K dispozici pro návštěníky jsou předměty a úkázky jejich výroby z různých řemeslných oborů, jako například zpracování kůže, keramika, šperky, dekorace tkaniny, sklo. K vidění je dále zpracování dřeva, háčkování, kovářství a kování, tisk a gravírování, výroba mýdla, hraček nebo modelování.

Výstava je otevřená do 8.3.2015 každý den od 10 do 19 hodin. 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist