Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Puerto Rico bylo dnes otevřeno nové obchodní centrum, The Market Puerto Rico

31. 1. 2019

the-market-puertorico-5.jpg

V Puerto Rico na jihu Gran Canaria bylo dnes dopoledne slavnostně otevřeno nové obchodní centrum - The Market Puerto Rico.

Investorem stavby byla skupina Gloria, vlastněná rodinou Mañaricúa. Náklady na výstavbu nového nákupního centra, vystavěného na ulici Avenida Tomás Roca Bosch (mapa) na celkové ploše 11 tisíc m2, činily přibližně 12 milionů eur. 

The Market Puerto Rico má celkem 26 obchodů rozdělených do dvou podlaží, včetně moderní prodejny supermarketu Spar Natural, který byl do dnešního dne jen v Las Palmas. Další obchody jsou (mimo jiné) Estadio Sport nebo Marmare/Entropía

Doslova perlou obchodního centra je velkoprodejna SPAR, vystavěná na ploše 2 tisíce m2. Prodejna vyjma standardní nabídky přináší zákazníkům veganské a vegetariánské produkty, potraviny zdravé výživy, produkty bez lepku, bez laktózy či cukru. Jeho součástí je i specializovaná vinná sekce (Cava de Vinos), s nabídkou více než 500 vín z mezinárodní, ale i domácí produkce. Novinkou je i prodejna sýrů (Cava de Quesos), s více než 400 druhy sýrů. Pivní sekce (Cava de Cervezas) s nabídkou místních či mezinárodních pivovarů a samozřejmě také speciální pult se španělskou šunkou - Rincón del Jamón. 

Vyjma prodejny SPAR, ESTADIO SPORT a MARMARE/ENTROPÍA mohou návštěníci navštívit také specializovanou prodejnu pro milovníky skatingu HURLEY, prodejnu šperků Perla del Sol Gran Canaria nebo značkovou prodejnu SAMSONITE. Na své si ale přijdou i milovníci gastronomie, kteří mohou navštívit cukrárnu HELAMORE nebo nádherný chill out ELEMENTS.

Nové centrum vytvořilo celkem 180 nových pracovních příležitostí a svým návštěvníků nabízí 139 parkovacích míst, z nichž 5 je vybaveno zařízením pro dobití elektroautomobilů. Celkem 20% spotřeby elektrické energie celého obchodního centra je produkováno z obnovitelných zdrojů.

Filosofií obchodního centra je klidné nakupování stylu ‘slow shopping’ a celková pohoda návštěvníků prezentovaná myšlenkou ‘slow food’, která má původ v Itálii a vymezuje se proti fast foodům.  

Centrum zaujme i po architektonické stránce, spoustou zeleně. Zahrady navrhla kanárská společnost CALLIANTHA a návštěvníci zde naleznou celkem 14.000 rostlin s výrazným zastoupením endemických druhů. Z celkových 60 druhů rostlin je jich 25 z kanárských ostrovů. Rostliny, podle údajů vlastníků centra, sníží výskyt CO2 ročně o cca 1,703,08 kg, zachytí 185 kg těžkých kovů, odstraní ze vzduchu 96,61 kg prachových částic, zredukují 488 710,2 tun škodlivých plynů a navíc vytvoří potřebný kyslík, který by za rok spotřebovalo 720 lidí.

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist