Jdi na obsah Jdi na menu
 


V sídle vlády Gran Canaria se rozsvítil vánoční strom

6. 12. 2015

vanoce-cabilkdo.jpg

V budově ostrovní vlády Gran Canaria (Cabildo de Gran Canaria) se v pátek odpoledne slavnostně rozsvítil vánoční strom a veřejnosti byl představen betlém.

Strom, který byl získán pracovníky národního parku v rámci preventivního čištění lesa před požáry a budova Cabildo byly ozdobeny celkem 58 tisíci mikrožárovkami LED, aby se předešlo nadměrné spotřebě elektřiny. Vláda Gran Canaria tak dala jasně najevo, že ochrana životního prostředí je její velká priorita. 

Betlém je dílem Fernando Beníteze a sestává celkem z 500 figurek. Samotný chlév, kde se Ježíš narodil, má rozlohu 30 m2. Betlém je přístupný veřejnosti z boku budovy ostrovní vlády, na křížení ulic Pérez Galdós a Bravo Murillo (mapa).

Betlém je doslova "protkaný" kanárskými motivy. Jsou vidět budovy a scenérie například z historické čtvrti Las Palmas - Vegueta (náměstí a katedrála Svaté Anny, biskupský palác, historický archiv), nebo také z města Teror (náměstí Plaza del Pino), kde jsou zobrazeny výjevy ze života Ježíše (zvěstování, narození a vzvývání jména Ježíše). 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist