Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Tauro má vyrůst nový sportovní přístav

1. 4. 2014

p1275503_resize.jpg

Cotmac (vládní Výbor pro plánování a životní prostředí na Kanárských ostrovech) vydal předběžné povolení v rámci územního plánu pobřeží Tauro. 

Tento územní plán předpokládá výstavbu sportovního přístavu s kapacitou 322 míst pro zakotvení lodí. Nový přístav se má stát prakticky prodloužením stávající umělé pláže Amadores Beach. Vyjma přístavu je totiž naplánována dále výstavba nové promenády mezi Amadores a novým přístavem. Pláž v Tauro má být současně doplněna pískem, aby se stala více atraktivnější pro návštěvníky. 

Sportovní přístav bude mít 75 míst pro lodě o délce do 7 metrů,  89 míst pro lodě dlouhé 7 až 10 metrů,  78 míst pro lodě 10-12 metrů, 48 míst pro lodě 12-15 metrů. V přístavu podle plánu dále najde kotviště 28 lodí o délce 15-20 metrů a "jenom" čtyři lodě o délce 20-35 metrů. 

Předběžný souhlas Cotmacu ještě neznamená, že se projekt bude v této podobě realizovat. Území je navíc dlouhodobě zatíženo soudním sporem, ve kterém nedávno rozhodoval Nejvyšší soud kanárských ostrovů (informovali jsme ZDE). 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist