Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Tejeda se mají kácet krásné stromy. Přidejte se k protestní petici!

1. 11. 2017

 003_resize.jpg

Kdo by neznal horské městečko Tejeda, umístěné v malebném prostředí centrálního kráteru našeho ostrova. Městečko, které ne neprávem bylo oficiálně vybrané mezi dvacet nejkrásnějších španělských měst.

Městečko, které dýchá krásnou a klidnou atmosférou, danou mnohasetletou bohatou historií. Městečko mandloní, jejich květů, řemeslných trhů, výborných restaurací a v neposlední řadě skvělé mandlové cukrárny. Městečko, obklopené úchvatnou přírodou, které dominují kultovní skalní štíty Roque Nublo a Roque Bentayga. 

Tejeda láká své návštěvníky na svou zachovalou kanárskou architekturu, která nedoznala pod vlivem globalizace výrazných změn. Láká na krásné výhledy, ale také na příjemné posezení ve stínu krásných stromů na hlavní třídě (mapa).

A tyto stromy se mají nyní kácet. Oficiálním důvodem kácení je modernizace této třídy a výstavba nového chodníku. Smyslem petice je sladění těchto stromů s chodníkem a zahrádkami zde umístěných restaurací. Stromy poskytují stín a dávají městu charakteristický výraz. Na komunikaci, která je široká 11 metrů, zabírají jen o něco více než desetinu, tedy 1,5 metru. 

Podpořte, prosím, svými hlasy, petici za zachování těchto krásných vzrostlých stromů, poskytujících nejen stín, pohodovou atmosféru, ale také nezbytný kyslík. Jde o kus přírody, která by neměla ustoupit podnikatelským plánům, byť zabaleným do líbivých slov. 

Petice je adresována starostovi města Tejeda a předsedovi Cabildo (rada) ostrova Gran Canaria. 

PETICI na záchranu stromů na hlavní třídě města Tejeda již podepsalo skoro 4 tisíce lidí, zvažte svůj podpis i vy. Pomůžete správné věci. Pomůžete zachovat Tejedu takovou, jakou ji máme všichni rádi. 

Pro podporu petice klikněte ZDE, vyplňte své jméno, příjmení a e-mailovou adresu. 

Sdílejte petici mezi svými přáteli. 

Děkujeme.

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist