Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční trhy v centro comercial YUMBO – Playa del Inglés

5. 12. 2012

fotografie0764_resize.jpg

Někteří jezdí na Gran Canaria za sluníčkem v době, kde je ve střední Evropě tma a zima, jiní jezdí kvůli moři, další za zábavou a třeba alkoholem, jiní si prostě jen tak normálně odpočinout a chtějí se při tom cítit i tak trochu jako doma. Těm posledním jsou asi určeny Vánoční trhy v shopping centru YUMBO na Playa del Inglés. 

 fotografie0750_resize.jpg

 

Najdeme je úplně v přízemí celého komplexu a tak jak je zvykem i u nás, jsou zde unifikované stánky s nabídkou vánočních dekorací, ozdob a různých zbytečností.

 fotografie0749_resize.jpg

Co je však na Gran Canaria silně nezvyklé, je nabídka svařeného vína, vydávaného (po právu) za německou specialitu (Gluehwein). Jen ta cena je výrazně neněmecká, spíše kanárská (3 euro za malý hrneček).

 fotografie0755_resize.jpg

Celé trhy jsou pojaty především jako prezentace různých umělců a souborů. Je zde velké pódium, reprobedny pro vytvoření dostatečně ohlušující kulisy, to je podle mého to hlavní. Opominout nemůžeme ani umělou plochu pro bruslení.

fotografie0754_resize.jpg

  

fotografie0752_resize.jpg

A všude hodně stánků s pivem a bratwursty, deklarovanými jako echt německé. Nevím, neochutnal jsem, ale proč ne, i ta cena 3 euro je na místní poměry značně lidová a třeba je dodává německý řezník z Vecindaria, kam jezdím jednou za čtvrt roku nakoupit.

  fotografie0751_resize.jpg

Takže až budete na Playa del Inglés, a nejlépe večer (vánoční trhy za připalujícího sluníčka to fakt není ono), zastavte se a zavzpomínejte na rodnou hroudu, kde všichni pčíkají, mají ve tři tmu a nesmyslný vánoční spěch. 

 fotografie0762_resize.jpg

I když, Casa Juan hned vedle trhů také stojí za hřích, tedy hlavně ty ceny, zde mají dámy možnost po dobu "šopování" odložit svůj doprovod u levného piva - 2,10 euro  :-). 

Více fotek je ve fotoalbu ZDE. Mapa jak najít YUMBO je zase TADY

 

Tak bohatého ježíška a Hasta luego

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist