Jdi na obsah Jdi na menu
 


Varování před pětimetrovými vlnami a deštěm

24. 10. 2016

fotografie3900_resize.jpg 

Podle předpovědi národní meteorologické agentury AEMET přichází dnes na Kanárské ostrovy bouřková fronta. Agentura vyhlásila z důvodu hrozících vysokých vln a přívalových srážek žluté a oranžové varování.

Z důvodu vysokých vln platí oranžové (druhý stupeň ze tří) varování na ostrovech La Palma a EL Hierro, stejně tak na severním pobřeží ostrova Tenerife. Žluté varování (první stupeň) z důvodu deště pak platí pro ostrovy La Palma, El Hierro, La Gomera, Tenerife jih/jihovýchod, Gran Canaria jih/východ a západ. Postiženy deštěm budou i východní ostrovy Lanzarote a Fuerteventura (na celém území).

Varování před deštěm je platné pro ostrovy La Palma, El Hierro, La Gomera a Tenerife až do úterního večera, Pro ostrovy Gran Canaria, Fuerteventura a Lanzarote platí varování až do středečního večera. Je ale možné, že bude prodlouženo.

Déšť s velkou nadějí očekávají zejména zemědělci a vodohospodáři na ostrovech Gran Canaria, Lanzarote a Fuerteventura, kde již několik let vydatně nepršelo a přehrady zejí většinou prázdnotou.

Vývoj počasí na Lanárských ostrovech můžete sledovat na odkazech na našem webu www.grancanariaforum.cz v sekci Gran Canaria - aktuální počasí v destinacích

Vývoj počasí přímo v Maspalomas můžete sledovat na webu meteostanice ZDE

Aktuální fotografie ZDE

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist