Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ve hře je znovu pobytová taxa pro turisty

11. 11. 2014

fotografie3365_resize.jpg

Kanárský prezident, Paulino Rivero, řekl před chvílí na plenárním zasedání kanárského Parlamentu, že zavedení "pobytové taxy" pro návštěvníky ostrovů je sice zajímavá myšlenka, ale že kanárská vláda má nyní v oblasti cestovního ruchu trochu jiné priority. 

Paulino Rivero v odpovědi poslanci Román Rodríguez (Nueva Canarias), který se dotazoval na možnost zavedení turistického nebo-li pobytového poplatku, uvedl, že vláda se soustředí na posílení konkurenceschopnosti kanárských ubytovacích zařízení a na jejich modernizaci. 

Další prioritou je boj proti vysoké nezaměstnanosti a to formou zajištění modernizace zastaralých ubytovacích kapacit. Tímto směrem chce vláda podpořit stavební činnost a zajistit lidem dostatek práce. Podstatné je také to, že se nebudou nekontrolovaně zastavovat nové pozemky dalšími stavbami hotelů.

Poslanec Román Rodríguez se vyslovil pro zavedení turistické daně, čili poplatku za každého turistu a noc (srovnatelná s českým lázeňským poplatkem). Uvedl, že celý sektor je na vzestupu, ale neodráží se to na stavu zaměstnanosti.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist