Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vězení pro majitele kamionu, řidič má být osvobozen

10. 10. 2013

 

havarie-kamion.jpg

Státní zástupce navrhl soudu obžalovat majitele kamionu, který v březnu loňského roku zničil 17 vozů. 

Obžaloba viní Pedra Manuela G. R. z bezohledné vraždy a deseti ublížení na zdraví, způsobené špatným technickým stavem kamionu. 

Nehoda se stala loni v březnu na silnici GC-23 a způsobila nejen smrt ženy a  mnoho zranění, ale také doslova chaos v dopravě.  

Prokurátorka Cecilia Acebal požádala o zahájení soudního procesu a formulovala obvinění proti Pedro Manuel G. R. tak, že jmenovaný jako osoba zodpovědná zanedbal údržbu dopravních prostředků společnosti Peroga SL. a z důvodu nedostatku nákladních automobilů pustil do provozu kamion s vadnými brzdami. Kamionu selhaly v inkriminovaný okamžik brzdy a vjel do 17 aut na silnici GC- 23 v lokalitě Guanarteme. Nehoda se stala  u tunelu a nájezdu na dálnici směr sever. 

Jak tvrdí žalobkyně Cecilia Acebal, je čtyřletý trest maximálním uvedeným v trestním zákoně, který je možné za zabití z nedbalosti udělit. Státní zástupce, stejně jako soudce, nevidí dostatečný důvod stíhat řidiče kamionu, Adolfo Raul D. R., který nenese vinu za technický stav 30 let starého vozidla. Řidič podle znalců dělal vše, co bylo v jeho silách pro zastavení kamionu a zabránění srážce. 

FOTOgalerie 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist