Jdi na obsah Jdi na menu
 


Víkend na Gran Canaria je plný oslav, v Teroru je například 'Beer Summer'

19. 8. 2016

 teror-oslavy.jpg

Gran Canaria zažije další letní víkend plný oslav. Mezi nejlákavější patří "fiesta de la cerveza" neboli pivní festival ve městě Teror, příprava na Fiestas del Charco v La Aldea nebo festival Bio@gaete v přístavu Puerto de Las Nieves. Milovníci koní by si neměli nechat ujít Día de Caballo v Pino Santo Alto.

La Aldea

Tuto sobotu od 12.00 do 22.00 hodin se v La Aldea koná druhý ročník Ruta de la Tapa, které se účastní devět místních restaurací a barů : Restaurante Paco, Restaurante El Chozo, Freiduría La Granja, Restaurante Segundo, Bar Cafetería El Monasterio, Bar Churrería Félix, Cervecería Eligio, Bar Caazapá Pelegre a Bar Restaurante Tomás.

Každý z těchto devíti podniků nabízí jednu tapa a nápoj (víno, pivo nebo nealko) za 2,50 euro. Protože jsou restaurace od sebe hodně vzdálené, mezi La Playa a El Hoyo, radnice zajistila zájemcům zdarma dopravu.

La Aldea se také již připravuje na oslavy "Charco", které se konají příští víkend. 

Gáldar

V tomto okrese na severozápadě ostrova se koná tento víkend hned několik oslav, jako Caleta Abajo (Fiestas de Punta de Gáldar), Caleta Arriba (Fiestas en Honor a Nuestra Señora del Mar), Piso Firme (Fiestas en Honor a Santa Rosa de Lima) nebo Barrial. 

Součástí Barrial je v pátek od 23.15 hod. koncert skupiny Última LLave na náměstí Plaza José Rodríguez Quintana. A v neděli se přidá řemeslný trh, od 10 hodin.

Součástí Caleta Arriba pak bude například ohňostroj a samozřejmě tradiční námořní procesí, věnované Nuestra Señora del Mar. Začíná v neděli v 10:30 hodin. .

Teror

Nejvíce živo bude o víkendu asi ve městě Teror, kde se koná pivní festival "La Fiesta de la Cerveza" neboli  'Beer Summer'. Hudba, zábava, jídlo, to vše je zaručeno a pivo bude dokonce za 1,50 euro. Vše se koná na náměstí Plaza de la Alameda Pío XII. V pátek v noci pak od 23 hodin vystoupí DJ Jero.

Agaete

Bio@gaete 2016 začíná již dnes ve 21.00 hodin, více k tomuto tradičnímu hudebnímu festivalu snad ani není zapotřebí dodávat. Více INFO

Santa Brígida

V tomto nádherném městečku v srdci "kanárského Toskánska" se o víkendu sejdou milovníci koní v rámci oslav XXIII Día dedicado al Caballo. Hlavní oslavy jsou naplánované na sobotní odpoledne.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist