Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vláda trvá na moratoriu na výstavbu hotelů

18. 3. 2013

p9144178_resize.jpg

Vláda odmítá ustoupit tlaku podnikatelů a regionálních samospráv a nechce umožnit výstavbu  čtyřhvězdičkových hotelů. 

Vláda chce ale současně dát větší prostor ostrovním vládám při plánování odvětví cestovního ruchu. Vláda se ale nechce vzdát svého práva prodloužit na neurčito moratorium a omezit nové turistické zařízení pouze na pěti hvězdičkové hotely a to navzdory tlaku ze strany zaměstnavatelů a politických skupin v parlamentu.

JIž několik měsíců probíhá na půdě parlamentu, a nejen tam, ostrá diskuze na téma nového zákona o turistickém ruchu, který by měl konečně stanovit podmínky pro podnikání v této oblasti na dlouho dobu dopředu. Zatím posledním zákonem je norma v roku 1995 upravená jen kosmeticky v roce 1999. A právě tato úprava zakázala na ostrovech výstavbu jakýchkoliv hotelů či ubytovacích kapacit vyjma hotelů nejvyšší kvality. 

Vláda chce tímto krokem donutit podnikatele, aby nejen stavěli nové hotely, ale aby i investovali do hotelů stávajících, udržovali je a renovovali na patřičnou úroveň.

Vláda je ale současně připravena změnit zákon a rozdělit odpovědnosti za plánování cestovního ruchu mezi autonomní společenství, rady a obce. 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist