Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vlna vedra dorazí i na kanáry, o víkendu se ohřejeme

3. 8. 2018

fotografie4390_resize.jpg

Vlna vedra, která sužuje aktuálně kontinentální Španělsko a vlastně celou Evropu, dorazí o víkendu i na kanárské ostrovy. ANIMACE předpokládaného vývoje.

Podle národní meteorologické agentury AEMET lze na Gran Canaria očekávat o víkendu teploty na jihu, jihovýchodě, západě a ve středu ostrova až 36 st.Celsia. Předpověď nevylučuje ani příchod slabé calimy. Teploty by se měly vracet do letního normálu v polovině příštího týdne. 

Meteorologové varují také před silným UV zářením - INFO. Je nezbytné dodržovat pitný režim, vynechat alkoholické nápoje a nechodit na přímé slunce mezi 12 a 16 hodinou. Je nutné si uvědomit, že UV záření proniká i přes oblečení, markýzy a slunečníky a dokonce voda záření ještě zesiluje. Vyvarujte se i nákupů opalovacích krémů od plážových prodejců, pamatujte si, že kvalitní opalovací kosmetiku (za velmi slušnou cenu) na kanárských ostrovech zakoupíte jen v lékárnách - více INFO. Po dlouholetých zkušenostech doporučujeme výrobce ISDIN.  

Výstrahy meteorologů můžete sledovat ZDE, více o počasí naleznete na našem webu v sekci počasí. Přehledně a jednoduše od meteostanic, teploty vody v oceánu, UV záření ale také informace o odlivu a přílivu. 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist