Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vlny vyhazovaly na silnici kameny a teploměr spadl k nule

31. 1. 2014

 

vlny-vyhazuji-kameny-leden-14.jpg

Silný vítr a vysoké vlny, takový byl včerejší den na severní pobřeží Gran Canaria. Vlny vysoké přes čtyři metry bičovaly pobřeží a ve čtvrti San Cristóbal v hlavním městě Las Palmas vyhazovaly na komunikace a chodníky dokonce kameny (FOTO). 

V důsledku vysokých vln musel být uzavřen jeden jízdní pruh Avenida Marítima při východním pobřeží Las Palmas (mapa). Vlny dále způsobily materiální škody v oblasti Melenara. 

Počasí však včera nepřineslo jenom vlnobití, ale i výrazný pokles teplot. Zatímco na jihu Gran Canaria teploty poklesly v noci k deseti stupňům, v oblasti Vega de San Mateo (mapa) naměřili už včera v poledne jenom 1,3 stupně, zatímco na letišti Gando na východním pobřeží celých 21 stupňů. 

Na dnešní den je již nebezpečí z důvodu vysokých vln odvolané a Aemet přdpokládá uklidnění moře a mírný nárůst teplot. Na severu Gran Canaria a v centrálnímch oblastech ostrova se pak mohou vyskytovat deště. V neděli pak bude následovat další ochlazení.

Nad mořem by měl foukat severovýchodní vítr o síle 4 až 5 stupňů Beaufortovy stupnice a vlny se předpokládají o výšce kolem 2-3 metrů.

Pro sobotu předpokládá Aemet zataženo obzvláště v severních částech Gran Canaria, odpoledne by se mohlo vyjasňovat. Na jihu ostrova má být jasno a teploty mírně nad 20 stupni. Mírný severní až severovýchodní vítr.  


 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist