Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výrazný pokles cestujících v přístavu v Las Palmas

13. 3. 2013

 

pb214356_resize.jpg

Přístav v LasPalmas zaznamenal letos v lednu pokles cestujících z výletních parníků o 22,3% oproti stejnému měsíci v roku 2012.

Ministerstvo pro místní rozvoj připisuje tento pokles skutečnosti, že loď Independence of the Seas není v zimním období nasazována v kanárských destinacích. Loni v lednu navštívilo Las Palmas 110.189 cestujících, zatímco první měsíc letošního roku jen 85.591, což představuje pokles o 24.598 cestujících.

Předseda správy přístavu Las Palmas, Luis Ibarra, včera řekl, že tento pokles je dále způsoben změnou určení lodě Royal Caribbean, která je v tomto okamžiku nasazována v Karibiku. I když uvolněný prostor obsadily menší lodě,  kapacitu například Independence of the Seas (3634 pasažérů a s posádkou 1.356 lidí) lze nahradit složitě. 

Přesto las Palmas navštívilo na konci roku 2012 půl milionu cestujících a Ibarra je plný optimismu i pro letošní rok. Věří, že čísla se zlepší především od září, kdy jsou nasmlouvány pevné termíny velkokapacitních lodí. 

Přístav Las Palmas napočítal loni celkem 840.266 cestujících na rekreačních lodích, což představuje nárůst o 8% ve srovnání s rokem 2011. Přístav Puerto de La Luz se etabloval jako jeden z významných přístavů ve Španělsku, do kterých ročně přijede více než 7 miliónů návštěvníků celkem. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist