Jdi na obsah Jdi na menu
 


Westernové městečko je na pokraji krachu

5. 6. 2013

 sioux-city.jpg

Zábavní park Sioux City, ležící v Barranco del Aguila nedaleko San Augustin (mapa), je na pokraji krachu. Park byl poprvé otevřen v srpnu 1971 a zatím obstál v různých ekonomických časech. 

Na počátku své existence byl park využíván i filmaři z Hollywoodu, takže stavební náklady, které činily 2.000.000 dolarů, se investorům rychle vracely.

Nejlepší časy park zažil v 90. letech minulého století, v parku pracovalo až 76 zaměstnanců a večerní představení navštěvovalo až 1500 lidí. 

Ale ty dny jsou dávno pryč. Ekonomické problémy začaly již v roce 2007, potom další v roce 2009 a nepomohlo ani rozšíření nabídky parku o zvířata, jako je zcela vzácný bílý krokodýl. Hlavní příčinou těžkostí bylo bohužel to, že provozovatel chtěl stále více a více peněz do vlastních kapes a zapomínal na investice, mdoernizace a údržbu. Poslední kapkou pro finance firmy bylo nesmyslné zvýšení mezd o 20%. 

A tak se zdá, že čas tohoto zábavního centra se naplnil. Večerní představení navštěvuje maximálně 200 lidí, přes den je už park pro jistotu uzavřen. Nenajde-li se investor, který by byl ochoten vložit do parku minimálně milión euro, bude park do měsíce uzavřený a zůstanou po něm jen fotografie návštěvníků nebo takovéto video.  

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist