Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zadržení Češi pašovali více než půl tuny kokainu

13. 11. 2014

cesi-drogy-599-kilo.jpg

Zítra to bude již týden, co více než 800 kilometrů od kanárských břehů zatkla španělská policie čtyři Čechy, kteří na palubě své jachty pašovali drogy. O celé kauze jsme jako první informovali ZDE

Server novinky.cz, kterému jsme informaci poskytly, následně informaci španělské agentury EFE potvrdil na Ministerstvu zahraničních věcí České republiky (více). 

Při dalším policejním šetření na ostrově Gran Canaria vyšlo najevo, že čtyři zadržení občané ČR převáželi na své lodi uschovaný kokain o celkové váze 369 kilogramů. Policie potvrdila, že v rámci operace s krycím názvem Dublín nebyl nikdo zraněn a že čtyřlístek Čechů, plující na plachetnici Meguem, pochází z Východních Čech. 

Plachetnice s kontrabandem a pachateli byla následně dopravena do přístavu La Luz v Las Palmas de Gran Canaria a čtyři Češi byli předáni soudu, který na ně uvalil vyšetřovací vazbu. 

Policie aktuálně oznámila, že na palubě plachetnice nebylo jen 369 kilo kokainu, ale že drog bylo více než půl tuny, přesněji 599 kilogramů. Rozdíl ve zjištěné váze kontrabandu byl způsoben částečně chybným zvážením v provizorních podmínkách krátce po obsazení lodě, ale také nalezením dalších balíčků kokainu. Policie podrobila loď v přístavu v Las Palmas důkladnější kontrole a další balíčky našla ve dvojitém dnu plachetnice. 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist