Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zamyšlení : Jih ostrova praská ve švech

25. 3. 2013

 

pc164945_resize.jpg

Semana Santa je tradičně na Gran Canaria týdnem dovolených, Canarios tento čas využívají k návštěvě příbuzných či odpočinku.

Protože si mnozí z nich již nemohou dovolit trávit dovolené v hotelích, roste v popularitě kempování nebo hromadné návštěvy příbuzných či setkání několika rodin v jednom apartmánu. 

Za dob ekonomické konjunktury si řada Canarios ze zeveru ostrova pořídila na jihu bungalow nebo apartmán, který přes zimu pronajímá turistům a ve zbytku roku využívá jako víkendové sídlo. Do jednoho apartmánu se pak při příležitostech, jako je Semana Santa, sjede i několik rodin a tráví zde dovolenou. Komplexy bungalovů, které mají celkovou kapacitu třeba 200-250 lidí pak v důsledku této "invaze" praskají ve švech, protože volno zde tráví najednou až 5-6 krát více lidí. Mnozí zde navíc své příbuzné navštěvují jen přes den a na noc se vrací domů. Také parkování auta se v některých částech Maspalomas stává noční můrou. Prostě "sur" je v té době silně IN, protože taková dovolená je prostě levná a navíc s bazénem, který ve většině dříve turistických komplexů nikdy nechybí. Znalci místního života pak tvrdí, že takové období je zcela ideální pro výlety na sever ostrova, ať do Las Palmas nebo Teror, Firgas, Arugas a dalších. Všude je prý klid.  

Stejně tak ve švech praskají na jihu i kempingy a tolik oblíbená tábořiště v horách s možností grilování. Tuto zimu pršelo  a tak je grilování v přírodě (v přísně vymezených oblastech) opět povoleno. Mnoho rodin tak využívá možnost trávit na břehu jedné z mnoha přehrad dovolenou, v noci pozorovat hvězdy, grilovat a přes den dělat výlety do okolí, kdo by odolal. 

Ekonomicky je takto trávená dovolená více než zajímavá, poplatek za stan a 4 osoby je ve většině kempovišť jen 10 euro za den, tábořiště jsou jen na ohlášení a zcela zdarma. S vodou, sociálním zázemím a krásnou přírodou. Jen o tom tichu si může návštěvník v tomto čase nechat zdát. 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist