Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zamyšlení : Nákupní centrum El Tablero otevřelo své dveře

22. 3. 2013

 

cc-el-tablero.jpg

Ten kdo nemá kreditku v debetu a je momentálně v Maspalomas, neměl by váhat ani minutu a vyrazit do El Tablero. Před několika hodinami zde bylo otevřeno nové nákupní centrum El Tablero.

Krize nekrize, shopping centra rostou dál.  Co na tom, že ty ostatní "vedle" nejsou zaplněná obchodníky a že většina výloh je prázdná. Co na tom, že mnohá centra dnes spíše odpuzují jako např. Metro nebo Kasbach na Playa del Inglés, či nedaleké FARO2 v Campu International, které je 20 let po dokončení městem duchů.

Kupní síla obyvatelstva v důsledku vysoké nezaměstnanosti a škrtů dávek strmě padá, ale ani to nezabrání investorům otevírat nová střediska. Navíc poměrně hodně vzdálená od turistických zón. 

Dnes otevírá Amid Achi, multimilionář a "razantní" investor na Gran Canaria další své shopping centrum. To první v San Fernando je sice poloprázdné, ale to mu zřejmě nevadí otevřít další a o výstavbu následujícícho (OASIS vedle majáku) usilovat. 

Celková investice přesáhla 35 miliónů euro, prodejní plochy jsou cca 12 tisíc metrů2 a práci zde v ideálnímk případě najde 240 lidí. 

Ze známých značek zde mají obchody například Pull & Bear, Stradivarius, Punto Roma, Base, Mary Paz, Levis, Charanga, Intimissimi, Calzedonia, Multiopticas, Monde Bijoux, Macava, Beautik, Joyeria Claudia, Movistar, Orange, Vodafone, The Phonehouse, Secret Heart a Mundo Mobil.

Uvidíme, jak dlouho se na kraji šestitisícového městečka a v oblasti na kilometry vzdálené od turistického centra Meloneras všechny obchody udrží. 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist