Jdi na obsah Jdi na menu
 


Živý betlém ve Veneguera bude mít letos opět pokračování

30. 10. 2013

betlem-zivy-veneguera.jpg

Obyvatelé grankanárského města Veneguera (okres Mogán - mapa), tak jako již 28 krát za sebou, i letos budou připravovat na vánoční čas živý betlém v lokalitě El Cardonal. 

Finanční a organizační spoluúčast přislíbila i radnice v Mogán. V betlému ožijí různé profese známé z betlémů po celém světě v kombinaci s kanárskými lidovými tradicemi. 

Tato akce každoročně přitahuje do města stovky zájemců a diváků i z řad turistů. Živá inscenace Ježíšova narození je jednou z nejvýznamnějších slavností na ostrově. K akci se vyjádřil i radní pro kulturu a oslavy, Maicol Santana, který vysvětlil, že to je jeden z nejvýznamnějších počinů v rámci vánočního programu na ostrově Gran Canaria. 

Návštěvníci jsou vítáni s čerstvým chlebem připraveným v tradičních kamenných pecích, dýňovými tortillas, horkou čokoládou, podmáslím, pečenými kaštany, ananasem, pomeranči ...

Živý betlém zobrazuje Josefa, Marii s dítětem, pastýře stříhající ovce, kováře a tesaře mezi mnoha farmáři, kteří se věnují své práci. Vstupné je na Štědrý den zdarma. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist