Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z Berlína levně na Gran Canaria, zpáteční letenka již od necelých 5 tisíc

6. 6. 2015

berlin-schoenefeld.jpg

Norská letecká společnost Norwegian.com, tento doslova nízkonákladový obr, zatím nenabízí lety z ČR a tak kdo chce letět na Gran Canaria levně, musí do Mnichova anebo do Berlína.

Nyní díky "bitvě" autobusových přepravců na trase Praha - Berlín se doprava na ostrov věčného jara ještě více zlevila. 

Kdo by neznal město Berlín a jeho památky, město snad není ani nutné představovat. Je to však ale také město, ze kterého se dá letět levně na Gran Canaria a to s leteckou společností Norwegian.com. Ta létá na Gran Canaria nejen z Mnichova, Berlína, Kolína ale také například z Hamburku, nebo z polské Waršavy.

Norwegian asi není třeba zvlášť představovat, mladá, dynamická společnost s nejmodernější flotilou, třetí největší nízkonákladovka na evropském nebi. A díky nejen nízkým cenám letenek pro dospělé, ale také pro děti je velmi dobrou alternativou charterových letů z Prahy.  

Ten, kdo je z Čech nebo Moravy a chce letět na Gran Canaria z Berlína, musí se na letiště "nějak" dopravit. Jednou z možností je využít k přepravě své osobní auto a na letišti  Berlín-Schönefeld ho zaparkovat.

Letiště - WEB - je z Prahy vzdálené 329 km a díky dálniční síti se dá cesta ujet autem za 3 hodiny - MAPA. Pro cestující ze severních Čech je pak cesta samozřejmě ještě kratší, například z Ústí nad Labem je to 248 km a cesta jen po dálnici zabere 2 hodiny času - MAPA

Parkování na letišti není drahé, dá se koupit již za 79 euro na týden a zarezervovat předem - LINK. Přehled všech parkovišť včetně poloh jednotlivých terminálů je ZDE

Kdo se nechce trápit za volantem, ten může jet do Berlína vlakem a nebo autobusem. A zvláště nabídka autobusových přepravců je nyní mimořádně cenově zajímavá - LINK. Přepravci EurolinesStudent Agency, maďarský Orange Ways či německý MeinFernbus stlačili ve vzájemné bitvě cenu na 500 Kč/osobu za jeden směr. A cesta trvá jen něco málo přes 4 hodin. Nejvýhodnější se jeví STUDENT AGENCY a MeinFerbus, jejchž busy staví přímo na letiště Berlín-Schönefeld. 

Alternativou dopravy do Berlína je pak vlakové spojení, žádný z vlaků však nestaví přímo na letišti. 

Ceny letenek jsou u společnosti NORWEGIAN různé, tak jako u jiných nízkonákladových přepravců závisí na obsazenosti letadla a atraktivitě termínu. Ten, kdo chce letět na Gran Canaria na vánoce, nemůže počítat s cenou 80 euro za jeden směr. Naopak kdo vyhledává vhodné termíny a snaží se dovolenou naplánovat "ekonomicky", ten je u norwegianu na správné adrese. 

Například nyní v červnu, který je znám je cenový "off peak", se dá zpáteční letenka  Berlín - Gran Canaria - Berlín koupit již za 180 euro, tedy 5 tisíc korun - VZOR

Doslova hitem je pak u Norwegian cestování s dětmi.

Zatímco z Prahy stojí charter na Gran Canaria pro 2 dospělé a dítě do 11 let 33.816 Kč, tedy 1.210 euro (VZOR), z Berlína s Norwegian poletí rodina na Gran Canaria a zpět s dítětem za 537,20 euro, tedy 15.040 Kč tam a zpět (VZOR). Tedy za méně než polovinu ceny z Prahy. To je už částka, za kterou se vyplatí do Berlína dojet, byť autem nebo autobusem. 

Uspořená částka za rozdíl mezi letem z Prahy a Berlína (cca 500 euro, po odečtení nákladů na dopravu autem do Berlína) je pak dostačující na pohodlné a kvalitní ubytování například na 10 dní v bungalovech Colorado Golf v Maspalomas - LINK.

VZOROVÁ desetidenní dovolená pro rodinu s jedním dítětem a odletem z Berlína v bungalovech v prázdninovém centru v Maspalomas jen 2 kilometry od písečných dun pak stojí : 

letenky Berlín - Gran Canaria - Berlín : 537 euro (15.000 Kč)

bungalov Colorado Golf : 501 euro (14.000 Kč)

- doprava letiště - hotel - letiště (LINK) : 38 euro (1.000 Kč)

- doprava autem Praha - Berlín - Praha + parkování : 660 km (2.000 Kč) + 100 euro (2.800 Kč)

Celkem : 34.800 Kč

CO ŘÍCI ZÁVĚREM??

Komu záleží na "koruně" a kdo se nebojí jet na dovolenou sám, pro toho je letiště Berlín Schönefeld vhodnou volbou.

Zajistit si ubytování dnes není žádný problém, stačí si vyhledat jeden z hotelů či apartmánů například ZDE. Booking.com je známý a prověřený portál, není třeba mít obavu ani z platby kartou. Výborný je systém recenzí zákazníků, ještě před objednávkou je tak možné si udlěat o plánované lokalitě ten správný obrázek a podle toho hotel vybrat. Nebo můžete oslovit nás a my vám s lokalitou a hotelem pro správný výběr přes booking.com rádi pomůžeme. 

Stravování na Gran Canaria také není problém. Kdo si chce vařit sám, ten může využít náš e-shop s dodávkou zboží až do hotelu - LINK, najít dobrou restauraci nebo si objednat stravování v hotelu je také jednoduché.

jazykové bariéry na letišti není třeba mít problém, nápisy na letišti jsou obecně srozumitelné s personálem se dá vždy "mezinárodní" řečí domluvit.

Na Gran Canaria již létá (ze 4 milionů turistů ročně) skoro polovina návštěvníků samostatně, tedy bez cestovních kanceláří a že tento trend je prostě "IN", svědčí i počet přímých linek právě takových společností, jako je Norwegian.

Koupit letenku přes internet a vytisknout si ji umí každý, je to stejné, ba dokonce lehčí, než nakupovat v eshopu.

Odjet na letiště umí také každý, navigace dovede až do parkovacího místa a na obrazovce v odletové hale si najít odbavovací přepážku také není problém. 

Na letišti na Gran Canaria vás již budeme čekat my, tedy pokud se rozhodnete VYUŽÍT NAŠICH SLUŽEB

Pro více informací se podívejte na "návod" jak letět na Gran Canaria bez cestovky - ZDE a nebo nám prostě napište na email grancanariaservis.cz@gmail.com a nebo zavolejte na 702 560 575. 

Šťastnou cestu a těšíme se na setkání na ostrově věčného jara! 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist