Jdi na obsah Jdi na menu
 


Představujeme Čechy na Gran Canaria/2

3. 2. 2014

 

dscn4633_resize.jpg

Je to už více než půl roku, co jsme Vám představili první Čechy, kteří pracují a žijí na Gran Canaria (ZDE)

Nyní se dostáváme k pomyslnému druhému dílu našeho „seriálu“ a představíme Vám mladou českou dvojici, která si otevřela neotřelý bar v Puerto Rico

Ti, kteří toto město na jihu Gran Canaria znají, vědí, že se rozkládá na strmých srázech nad mořem, kde hotely a apartmány šplhají do závratných výšek úzkých údolí. Tomu se musí i přizpůsobit služby a tak architekti, aby vyšli vstříc těm obyvatelům dovolenkových destinací, kteří nechtějí každý den chodit „dolů“ k moři, vyprojektovali obchodní centrum Europa skutečně na vrcholku svahů.

V přízemí tohoto shopping centra je velké turistické lákadlo, supermarket Hiperdino, známý svou čerstvou zeleninou a ovocem a také přijatelnými cenami. Hned za ním, po pár metrech, na levé straně uličky, narazí návštěvníci na český music bar BOHEMIA. Ten si otevřela asi před 2 měsíci česká dvojice Ríša, původem kuchař a Karla, jejíž zálibou je malování a profesí je tetování. Prostory, které původně sloužily k prodeji doplňků a bižuterie, si vlastnoručně přeměnili na příjemný denní bar a Ríša se, podle vlastních slov, stal po dobu rekonstrukce z donucení zedníkem, sádrokartonářem, instalatérem a truhlářem současně, Kája zase kamarádila s barvami a štětci. Oba si pak posteskli, jak složité a náročné je získat na Gran Canaria všechna potvrzení a licence, nutná k provozování baru, na druhou stranu ale věří, že příjemná obsluha, dobré ceny, kvalitní káva, sportovní přenosy v televizi a také slevy nejen pro „tattoo friendly“ klientelu, ale i pro krajany, jim přinesou prosperitu.  

Určitě jim držíme palce a pokusíme se jim v začátcích být nápomocni. Nejprve zodpovíme pár otázek, které by nám jistě položil každý zvídavý čtenář. Tedy, kde se bar přesně nachází, zjistíme ZDE na mapě. V samotném shopping centru Europa hledejte ukazatele Hiperdino a za ním už nemůžete Bohemia music tattoo bar minout. Bar nabízí vyjma již zmiňované výborné kávy (turecká, alžírská, preso, americká a spousty dalších) i velké pivo Amstel za příjemných 1,50 euro. Kdo nevydrží týden dovolené bez Plzně, dostane orosenou lahev se sklenicí. Long drinky jsou stále za 4,50 euro, ale třeba v pondělí je akce a eurová sleva. V úterý je pak Teqiula za 1,20, ve čtvrtek lahvový Heineken  za 1,50, v sobotu si na své přijdou milovníci mojita, je jen za 3,50 euro, což jsou ve srovnání s konkurencí velmi příjemné ceny. A v neděli? Ta je určena pro ty, kteří si oblíbili španělskou Sangrii z dílny pana šéfa, na místo normálních deseti eur je v neděli jen za šest.

V zadní části baru je velká LCD televize a Kája mne ujistila, že po dobu olympiády budou dávat všechny zápasy našich hokejistů. Ten kdo přijde v dresu české reprezentace a bude prokazatelně z Čech, Moravy či Slezska (pas, řidičák či občanka), pak má první pivo zdarma. A pokud hraje i dobře šipky a porazí o přestávce šéfa Ríšu, ubyde mu na účtence ještě jedna „čárka“. A když jsme u těch piv, nejen Amstel či lahvová Plzeň nebo Heineken, které jsme již zmínili. Hokejoví fandové mohou dále ochutnat Murphy´s, John Smith, Strongbow, Paulaner. Foster a další. 

Bohemia však není jen obyčejný bar, kde Ríša s Kájou nabídnou svým zákazníkům výbornou kávu s pravým českým perníkem, nealkonápoje, long drinky, pivo či sportovní přenosy, Bohemia je, jak lze poznat i podle vývěsního štítu, místem, kde si zájemci mohou nechat zkrášlit tělo tetováním i piercingem. Hned za barem je perfektní místnost nově vybavená vším potřebným a něžné ruce Káji si poradí i s tím nejsložitějším motivem, který si „drsňák“ zákazník pro své tělo vybere.

Takže neváhejte, v Puerto Rico, vysoko nad pláží Amadores se v přízemí shopping centra Europa nachází český music tattoo bar Bohemia. Rezervaci (doporučuji třeba na hokej) si domluvíte snadno telefonicky na čísle +34 928 560 158 (mluví fakt česky) a nebo skočte na facebook a vyhledejte si jejich stránky.

Tak neváhejte, Plzeň, cola ze skla a ne z postmixu, český perník, sportovní přenosy a příjemná obsluha :-)

Mohu jen doporučit!

Karel

P.S. dočtěte do konce, následuje hodně fotek :-)

 

p1276378_resize.jpg

p1276381_resize.jpg

p1276385_resize.jpg

p1276386_resize.jpg

p1276389_resize.jpg

p1276391_resize.jpg

p1276393_resize.jpg

p1276394_resize.jpg

p1276397_resize.jpg

p1276399_resize.jpg

p1276400_resize.jpg

a stálo to za to, ne? :-)

 

 

 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist