Jdi na obsah Jdi na menu
 


Formulář při vstupu na Kanárské ostrovy

20. 8. 2020

 

Španělské ministerstvo zdravotnictví zavedlo s platností od 1.července 2020 na letištích a přístavech kontroly cestujících ze zahraničí. Ministerstvo nevyhovělo žádosti Kanárských ostrovů a Madridu o přísnější kontroly s povinností předložit PCR test z místa odletu. 

Všichni cestující, kteří přijíždějí do Španělska letecky nebo po moři, musí před vstupem do země podstoupit zdravotní prohlídku, která sestává z elektronického kontrolního dotazníku, měření teploty a vizuální kontroly stavu cestujícího. Nařízení ministerstva bylo dnes zveřejněno v Úředním státním věstníku (BOE). Dokument ke stažení ZDE

Jako detekční limit je stanovena teplota 37,5 stupňů nebo vyšší. Teplota se musí provádět pomocí bezkontaktních teploměrů nebo termovizních kamer. Osobní údaje a obrázky pořízené termovizními kamerami nebudou uloženy a soukromí cestujících tak bude vždy zaručeno. 

Pokud jde o kontrolu dokumentů, nařízení stanoví, že „všichni cestující pocházející z jakéhokoli letiště nebo přístavu umístěného mimo španělské území, musí vyplnit formulář“. Jeho vyplnění a dokončení bude provedeno elektronicky, „tak, aby všichni lidé, kteří jedou do Španělska, jej museli dokončit před zahájením cestypřes následující internetovou adresuwww.spth.gob.es nebo prostřednictvím bezplatné mobilní aplikace Spain Travel Health-SpTH. Po vyplnění webového formuláře cestující obdrží "zdravotní" QR kód, který musí být předložen při příjezdu do Španělska v papírové formě nebo na mobilním telefonu. Tento kód je podmínkou vstupu na španělské území. 

Každý formulář je osobní, nepřenosný a je spojen s jednou jedinou cestou. Vyplnění a podepsání formuláře FCS je povinné bez ohledu na národnost, věk nebo jiné faktory cestujícího. Tento formulář musí vyplnit každý jednotlivý cestující, který odpovídá za to, že poskytnuté informace jsou správné a přesné. Pokud je cestující nezletilým nebo závislým /zdravotně postiženým/, může formulář vyplnit jeho zástupce a je odpovědný za správnost poskytnutých informací.

JAK PŘESNĚ POSTUPOVAT při vyplnění formuláře

Otevřete si v prohlížeči webové stránky www.spth.gob.es. Na webu máte možnost výběru jazyku (španělština, němčina, angličtina a francouzština).

Dále vyberte volbu "Formulario FCS individual" a v novém okně formulář pečlivě vyplňte. Pokud formulář vyplňujete pro dítě nebo závislou osobu, nezapomeňte toto označit vedle textu "Voy a completar el siguiente formulario para un menor o persona dependiente a mi cargo". Pokud některé povinné pole neoznačíte nebo nevyplníte, systém vás upozorní.

Následně zvolte ENVIAR (odeslat). Brzy obdržíte e-mail s bezpečnostním kódem a odkazem na formulář, který vám umožní vytvořit formulář pro vaši cestu a získat QR kód. Součástí e-mailu i tzv. Security kód.

Dále je nutné kliknout na odkaz pro vytvoření zdravotního formulářem, zde vyplňte číslo pasu nebo číslo občanského průkazu a zadejte Security kód, který je v e-mailu.

Formulář je nutné vyplnit celý, všechna políčka označená * a zásadně bez diakritiky. Potom zvolte odeslat. 

Pokud formulář vyplníte prostřednictvím mobilní aplikace Spain Travel Health-SpTH, zobrazí se v sekci „Moje cesty“  (“Mis Viajes”) a také obdržíte e-mail pro získání QR kódu, který si můžete vytisknout nebo uložit. 

Perfektní návod pro vyplnění formuláře zpracovala CK Canaria travel, naleznete ho ZDE

Nařízení ministerstva stanoví, že cestovní agentury, touroperátoři a společnosti letecké nebo námořní dopravy a jakýkoli jiný prodejce, který uvádí letenky na trh samostatně nebo jako součást balíčku s ubytováním, musí informovat cestující na začátku procesu prodeje letenek do Španělska o povinnosti vyplnit formulář o zdravotním stavu na letišti nebo v přístavu určení. Cestujícím, kteří formulář nemohli vyplnit elektronicky, musí být poskytnut v papírové podobě. Ministerstvo zde zavádí přechodné období do 31. července, ve kterém mezinárodní cestující, kteří nebyli schopni vyplnit formulář elektronicky, jej mohou předložit při příjezdu do Španělska v papírové podobě.

Co se stane s cestujícími, kteří mají více než 37,5 stupně? Ti, kteří mají vyšší teplotu, nebo ti, kteří na základě informací obsažených ve formuláři nebo po vizuální kontrole vyvolají u kontrolujících zdravotníků podezření, že mohou trpět nemocí Covid-19 nebo jinou nemocí, budou podrobeni další lékařské kontrole. Uvedená sekundární kontrola bude zahrnovat nové měření teploty a vyhodnocení klinického a epidemiologického stavu včetně PCR testu při podezření na Covid-19. Pokud bude podezření poté potvrzeno, bude se dále postupovat podle nařízení, vytvořených v koordinaci se zdravotnickými úřady autonomních společenství (cestující bude odkázán na příslušné zdravotní středisko a nebo předán do karantény). 

Mějte na mysli, že NESMÍTE CESTOVAT do Španělskapokud máte příznaky nemoci Covid-19, tedy minimálně horečku, kašel, potíže s dýcháním, pokud vám toto onemocnění bylo diagnostikována testem v posledních 14 dnech nebo pokud jste v posledních dvou týdnech byli v úzkém kontaktu s potvrzeným případem COVID-19.

Vše je přehledně také zde na videu, bohužel jen ve španělštině. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ONLY TODAY! 50% discount on bases for XRumer and GSA Search Engine Ranker + activation keys for GSA SER!

(BryanNeinc, 3. 5. 2024 11:42)

Our premium databases for XRumer and GSA Search Engine Ranker are just what you need!
What do our databases include?
• Active links: Get access to constantly updated lists of active links from profiles, posts, forums, guestbooks, blogs, and more. No more wasting time on dead links!
• Verified and identified links: Our premium databases for GSA Search Engine Ranker include verified and identified links, categorized by search engines. This means you get the highest quality links that will help you rank higher.
• Monthly updates: All of our databases are updated monthly to ensure you have the most fresh and effective links.

Choose the right option for you:
• XRumer premium database:
o Premium database with free updates: $119
o Premium database without updates: $38

• Fresh XRumer Database:
o Fresh database with free updates: $94
o Fresh database without updates: $25

• GSA Search Engine Ranker Verified Links:
o GSA Search Engine Ranker activation key: $65 (includes database)
o Fresh database with free updates: $119
o Fresh database without updates: $38

Don't waste time on outdated or inactive links. Invest in our premium databases and start seeing results today!
Order now!
P.S. By purchasing GSA Search Engine Ranker from us, you get a high-quality product at a competitive price. Save your resources and start improving your SEO rankings today!
To contact us, write to telegram https://t.me/DropDeadStudio promocode "DD50%"

 

 

 
TOPlist