Jdi na obsah Jdi na menu
 


ANFI musí vrátit 1,5 milionu eur, dalších 8 milionů jí hrozí

19. 10. 2016

 fotografie0711_resize.jpg

Jak jsme informovali již před více než rokem (odkaz), čelí timesharingová skupina ANFI vážnému problému. Tím jsou právní vady ve většině smluv, které uzavřela společnost s klienty převážně z Německa, severských zemí, Velké Británie, ale také z Čech či Slovenska. 

Merit sporu společnosti ANFI s nyní již desítkami "klientů - žalobců" je ten, že smlouva na sdílený pronájem nesmí být podle španělských zákonů uzavřena na "doživotí", tedy na dobu neurčitou, ale vždy na konkrétní časový úsek, na 3 až 50 let. Tuto vadu "neurčitosti" má většina smluv uzavřených od roku 1988 do roku 2002 - 2004.

ANFI, podle aktuálních údajů, prohrálo spor již s více než 20 klienty, kterým musí vrátit cca 1,5 milionů euro. Podle informací Canarian Legal Alliance (CLA) z Arguineguín, kanceláře, která většinu klientů ve sporech zastupuje, ANFI již ze soudem určené částky zaplatila milion euro.

Nyní se navíc podařilo právníkům uspět i ve sporu o neplatnost smluv uzavřených na tzv. plavající týdny, tedy bez přesného určení apartmánu a týdne jeho pronájmu. Tak byla uzavírána většina smluv v posledních deseti letech, ANFI lákala klienty právě na flexibilitu termínu pobytu. Důvodem pro zrušení takových smluv je podle soudu skutečnost, že nájemní smlouva musí obsahovat přesný popis předmětu nájmu, což tyto smlouvy (logicky) nemají.

U soudů je tak, opět podle informací právní kanceláře CLA z Arguineguín, dalších zhruba 200 sporů, ve kterých klienti žádají od ANFI vrátit více než 8 milionů euro. Všechny tyto spory se opírají o již pravomocně rozhodnuté spory, ve kterých ANFI prohrála. Dá se tak očekávat, že ANFI, dříve nebo později, spory prohraje a částku 8 milionů euro bude muset vrátit

Tím však problémy společnosti ANFi nekončí. Další desítky klientů se domáhají vrácení poplatků za to období trvání smlouvy, kdy měl klient možnost od smlouvy ještě odstoupit. 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dotaz na vážnost situace

(Jaroslav Olt, 28. 11. 2016 18:39)

Vážení,
mám v Anfi tři týdny float. Vzniklá situace může mít nějaký nepříznivý vlin na mé členství?
Nejraději bych se členství zbavil prodejem.
Děkuji za odpověď.
Olt
oltf@seznam.cz

Re: Dotaz na vážnost situace

(Milan Čavojský, 1. 4. 2023 16:02)

Dobrý den,
podařilo se Vám členství prodat? Můžete mi, prosím poradit, jak na to? Děkuji (cavojsky@volny.cz)

Re: Re: Dotaz na vážnost situace

(Karel Grancanariaforum, 3. 4. 2023 19:25)

řešení prodeje máte popsáno v článku včetně advokátní kanceláře

Re: Dotaz na vážnost situace

(Pokorný, 3. 11. 2018 10:29)

Dobrý den,
našel jsem Váš dotaz z r.2016,jsem v podobné situaci a rád bych se též apartmanu Anfi zbavil.Prosím o radu ev.pomoc při řešení situace.
Děkuji.

prodej pobytu 14 dní rok 2022

(Naděžda Míková, 15. 8. 2022 12:36)

Dobrý den - mám zarezervovaný pobyt - 10.12. - 24.12.2O22 - bohužel nemohu ho využít - proto ho nabízím k prodeji - Anfi del Mar - mikova.nadezda@seznam.cz

 

 

 
TOPlist