Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letecká společnost Islas Airways ukončila činnost

16. 10. 2012

 islas-airways2.jpeg

Letecká společnost, mezinárodně spíše známá jako Islas Airways, ukončila činnost a požádá soud o schválení restrukturalizace. Krize ve Španělsku si tak vybrala další daň.  

 

Společnost byla založena v roce 2002 a operovala z hubu Tenerife North Airport. V rámci svých letů zajišťovala přepravu z těchto letišť kanárských ostrovů : z Arrecife - Lanzarote Airport, El Hierro - El Hierro Airport, Fuerteventura - Fuerteventura Airport, Las Palmas de Gran Canaria - Gran Canaria Airport, Santa Cruz de la Palma - La Palma Airport a mateřského Tenerife - Tenerife North Airport.

Její flotilu tvořilo 6 letadel značky ATR 72 – 200 v průměrném stáří 9 let, kterými společnost zajišťovala přes 400 letů týdně.

V minulém týdnu se objevily první informace o zrušených letech a možné stávce zaměstnanců, kteří nedostali tři měsíce výplatu. Společnost pak byla nucena rušit některé lety. Podle oficiálního prohlášení vedení firmy se tak stalo v důsledku dluhu vlády, která společnosti odmítala proplácet dotace na letenky pro rezidenty. Vše vrcholilo v závěru minulého týdne, kdy do věci vstoupila na základě trestního oznámení i prokuratura (informovali jsme ZDE). 

Dosud konkurenční letecká společnost Binter Canarias na vzniklou situaci zareagovala prohlášením, že zajistí v rámci svých kapacit požadavky všech cestujících ze zrušených letů a zavázala se nezvyšovat ceny. V současnosti je Binter jediným leteckým dopravcem na kanárských ostrovech. 

 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist