Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na modernizaci čeká 250 tisíc hotelových lůžek

10. 1. 2015

fotografie3363_resize.jpg

Kanárský prezident Rivero v odpověď na žádosti politiků o znovupovolení výstavby čtyřhvězdičkových hotelů uvedl, že kanárské ostrovy mají dostatečnou lůžkovou klapacitu a není nutné stavět hotely nové. 

Paulino Rivero v pátek prohlásil, že ke zlepšení konkurenceschopnosti odvětví cestovního ruchu je nezbytné obnovit kolem 250.000 hotelových lůžek z celkových 450.000, které existují v souostroví.

Jedná se o více než polovinu hotelové kapacity, přiznal prezident a současně uvedl, že modernizace a rekonstrukce takových hotelů přinese "zaměstnanost ve stavebnictví, podpoří konkurenceschopnost tohoto odvětví a především nebude spotřebována nová půda".

Šéf kanárských nacionalistů, který v nových volbách již nebude kandidovat na funkci předsedy kanárské vlády věří, že většina podniků "sází na rehabilitaci a rekonstrukci" zastaralého hotelového fondu. 

Rivero řekl tato slova po položení základního kamene pětihvězdičkového hotelu na jihu Tenerife. Jedná se o stavbu prvního nového hotelu poté, co Ústavní soud zrušil své pozastavení platnosti zákona o rekonstrukci a modernizaci turistických zařízení z roku 1999, který zakazuje výstavbu čtyřhvězdičkových ale i jiných hotelů, vyjma těch pětihvězdičkových. 

Celá situace vzbuzuje na ostrovech velké vášně, někteří politici vyčítají Riverovi, že tento zákon nadržuje ostrovu Tenerife, neboť ten má nejvíce moderních čtyřhvězdičkových kapacit. Pětihvězdičkové hotely jsou pak ve 100% all inclusive, což likviduje veškerý obchod a služby v okolí takových hotelů a škodí domácí ekonomice a zaměstnanosti. Vyhovuje však hotelierům, kteří navíc zdaňují většinou jinde než na kanárských ostrovech. . 

O problematice jsme psali například ZDE

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist